Galle

Galle

Aan de zuidkust van Sri Lanka ligt de leuke stad Galle. De stad is vooral bekend vanwege het goedbewaarde Nederlandse fort, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Dit fort werd in de 17e eeuw door de Nederlanders gebouwd, ter bescherming van de kolonie Sri Lanka. Binnen dit fort staan verschillende Nederlandse gebouwen, waarvan de meeste nog in verrassend goede staat zijn. Ook vind je hier een aantal leuke winkels en restaurants. Een bezoek aan dit fort is zonder twijfel het hoogtepunt van Galle. Je kunt vanuit hier ook leuke badplaatsen in de regio bezoeken, maar in een van de deze badplaatsen overnachten en Galle bezoeken als dagtrip heeft onze voorkeur.

Bezienswaardigheden

Het fort is zeker de grootste bezienswaardigheid. Binnen het fort vind je vele musea, mooie koloniale gebouwen, tempels, kerken en moskeeën. Het is een gigantisch fort, waar je uren door kunt brengen. Over de muren langs de zee lopen is erg leuk om te doen. Onderweg kom je vele jonge locals tegen die op date zijn. Daarnaast is het ook leuk om door de straten van het fort te lopen en te genieten van de rustige en leuke sfeer. Buiten dit is er in Galle eigenlijk niet veel te zien, binnen een paar uur ben je hier dus wel klaar.


Galle 2


WithLocals in Galle

Een ontzettend leuke manier om Galle te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Galle

Overnachten

Er zijn steeds meer accommodaties te vinden in Galle. De gemiddelde kwaliteit van een kamer is bovendien bijzonder hoog. Helaas geldt dit ook voor de prijs van een overnachting. Galle is een van de duurdere steden in Sri Lanka om in te overnachten. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Galle

Onze hostel aanraders


Galle 1


Dagtrip

De bezienswaardigheden in Galle heb je snel gezien en de kosten van een accommodatie liggen relatief hoog. Geen redenen om lang in Galle te blijven dus. Gelukkig kan je de stad wel goed als dagtrip bezoeken vanuit een een badplaats in de regio. Vanuit Unawatuna ben je er bijvoorbeeld al in tien minuten. Mirissa en Hikkaduwa liggen iets verder, maar ook vanuit hier kan je Galle bezoeken als een dagtrip.

Hoe kom ik er?

De trein vanuit Colombo doet er ongeveer drie uur over. Als je uit Kandy komt is de trein de beste optie. Na een mooie tocht van zes uur kom je dan in Galle aan.

Vanuit de hoofdstad Colombo is het een busrit van drie uur. Galle is ook te bereiken per bus vanuit alle leuke badplaatsen aan de zuidkust van Sri Lanka. Vanuit zowel Mirissa als Hikkaduwa ben je ongeveer een uur onderweg. Vanuit Unawatuna slechts een minuut of tien.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0