Bezienswaardigheden Sri Lanka

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Sri Lanka is geen groot land, maar er valt wel heel veel te zien. Je hebt een paar weken nodig om de meeste hoogtepunten te zien. Bij beperkte tijd raden we aan je op onderstaande bezienswaardigheden in Sri Lanka te focussen:

Sigiriya

Onze favoriete bezienswaardigheid van het land. In de vijfde eeuw liet toenmalige koning Kasyapa dit paleis boven op een rots bouwen. Om het nog unieker te maken werd de poort in de vorm van een leeuw gebouwd. Vandaar ook de naam Sigiriya, wat leeuwenrots betekent.

Sigiriya 1


De gouden tempel van Dambulla

Niet al te ver van Sigiriya ligt het plaatsje Dambulla. Dit plaatsje dankt zijn bekendheid aan de tempel die er is gevestigd. Bovenop de tempel staat een grote gouden beeld van boeddha. In de rots waarop de tempel staat zijn een aantal bijzonder mooie grotten, die prachtig versierd zijn. Deze grotten maken het zo leuk, de tempel zelf is niet zo bijzonder.

Dambulla 2


Polonnaruwa

Polonnaruwa is een stad centraal gelegen in Sri Lanka. Ruim 1000 jaar geleden was het een koningsstad. Dit leidde tot veel rijkdommen en prachtige gebouwen. Dit zijn inmiddels grotendeels ruïnes geworden maar ook nog steeds erg mooi om te zien.

Polonnaruwa 1


Tempel van de Tand

De Tempel van de Tand (Dalada Maligawa) is voor boeddhisten de belangrijkste spirituele locatie van Sri Lanka. In deze tempel in de stad Kandy ligt namelijk een tand van Boeddha. Dit mooie tempelcomplex in de leuke stad is absoluut een bezoek waard.

Kandy 1


Theeplantages

Dit is niet specifiek één bezienswaardigheid, maar een verzameling van theeplantages. Door het hele land zijn ze te vinden, de ene nog mooier dan de andere. Sri Lanka staat bekend om haar heerlijke thee, dus afkomstig van deze schitterende theeplantages. Als je mooie foto’s wilt maken kun je het best een hoog punt opzoeken. Probeer ook vroeg op te staan, als de zon net opkomt zijn de theeplantages het mooist. Bestemmingen als Kandy en Ella zijn het beste geschikt om dit moois te bekijken.

Kandy 2


Nationale Parken

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is het maken van een safari in een van de nationale parken. Hier kan je wilde olifanten zien, soms zie je er wel tientallen tijdens een enkel bezoek. Daarnaast kun je ook luipaarden, buffalo’s, krokodillen, apen en veel vogels spotten. Het Yala National Park is het bekendste, maar het rustigere Udawalawe National Park heeft onze voorkeur.

Udawalawe National Park 3


Lees verder over Sri Lanka