Tangalle

Tangalle

Tangalle is de meest oostelijk gelegen interessante badplaats aan de zuidkust van Sri Lanka. Het toerisme is hier nog beperkt. In Sri Lanka geldt over het algemeen namelijk; hoe meer je naar het oosten, hoe rustiger het wordt. Als je op zoek bent naar een rustigere badplaats is Tangalle een goede optie. Het ligt ook in de buurt van de nationale parken Yala en Udawalawe. Het is daarmee een leuke tussenstop tussen deze parken, de badplaatsen meer naar het westen en ons favoriete bestemming Ella. Deze gunstige ligging en de goede mogelijkheden tot surfen maken Tangalle een leuke bestemming.

Stranden

In vergelijking met de bekendere badplaatsen zijn de stranden hier wellicht iets minder mooi. De stranden zijn hier echter wel een stuk rustiger, wat ons betreft wel een pluspunt. Er zijn een aantal stranden rondom Tangalle waaruit je kunt kiezen. De meeste toeristen verblijven op en rondom het Goyambokka strand. Absoluut een leuk strand, maar als je juist in Tangalle komt voor de rust is dit niet de beste keuze. Probeer dan het Medilla, Medaketiya of het Mawella strand.


Tangalle


Tangalle


Surfen

Zoals wel meer locaties aan de zuidkust van Sri Lanka kun je hier goed surfen. Er is een hele goede surfschool te vinden. Na een paar lessen bij deze aardige surfers kun je zonder twijfel zelf de eerste golven pakken. De meer gevorderde surfers kunnen ook op de golven bij Tangalle terecht.

Doen en zien

Als je genoeg hebt van de strand en zee kun je nog een paar andere activiteiten ondernemen in de buurt. Het Mulkirigala klooster is erg leuk om te zien. Dit is vergelijkbaar met de rots tempel in Dambulla, maar aanzienlijk minder toeristisch. Dierenliefhebbers kunnen terecht in het plaatselijke meer om vogels te bekijken, of kunnen doorreizen naar een van de nationale parken in de regio. Het Udawalawe National Park is onze favoriet.


Tangalle


Eten en drinken

De gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend in Tangalle. Er zijn een aantal uitstekende restaurants gevestigd in het dorp. Je kunt hier name lekkere, verse vis eten. In de avond kun je terecht bij een van de aanwezige bars, maar van een echt nachtleven is geen sprake.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Tangalle:

Naam Eten Aanbod Prijs
Mango Shade Een populair restaurant met heerlijk lokaal eten
The Trees Restaurant Lekkere vis en Sri Lankaanse gerechten
Ceylon Excel Fantastische visgerechten en vriendelijk personeel
Cactus Lounge Restaurant Ook in dit restaurant kun je lekkere verse vis eten €€

Overnachten in Tangalle

Aan leuke accommodaties geen gebrek in Tangalle. De echt leuke hostels ontbreken helaas, maar er is wel een prima aanbod aan guest houses. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Als je uit de 'Hill Country' komt kan je het best eerst de bus pakken naar Bandarawella en daar overstappen richting Tangalle. Vanuit Ella ben je zeker wel vier uur onderweg, de busrit vanuit Haputale is wat korter. De bus vanuit het westelijke Mirissa duurt een klein uur. Als je uit Arugam Bay in het oosten komt ben je lang onderweg, je moet namelijk een paar keer overstappen. Reken op een uur of zeven aan reistijd.

Ons oordeel
7/10

Tangalle is een leuke tussenstop, zeker als je op zoek bent naar minder toeristische stranden. Veel is er echter niet te beleven. Een verblijf van twee dagen is wel genoeg.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.