Backpacken Nepal

Backpacken Nepal

Nepal heeft de grenzen in 1951 pas opengesteld voor buitenlanders. Dankzij deze afsluiting en het bergachtige landschap is Nepal een land dat nog enigszins achterloopt op de buurlanden en de rest van de wereld. Doordat het Himalayagebergte het landschap van grote delen van Nepal zo overheerst zijn wegen moeilijk te bouwen en is infrastructuur moeilijk aan te leggen. Tussen al deze bergen leven de Nepalezen nog op dezelfde wijze als ze eeuwen geleden deden. Deze tradities in combinatie met de religieuze vrijheid en veel fascinerende culturen die de bewoners hebben maken backpacken in Nepal een geweldige ervaring.

Leuke locaties Nepal

Landschap in Nepal

Tegenwoordig ontvangt Nepal veel bergbeklimmers en trekkers die vooral het Himalayagebergte aandoen. Bij backpackers is het land vooral geliefd door de grote variatie in geloof, cultuur en uitbundige festivals. Door de enorme hoogteverschillen en het daardoor veelzijdige klimaat heeft Nepal een grote hoeveelheid verschillende bomen, planten en dieren. Zo leven er in de Himalaya onder andere sneeuwluipaarden en in de laaggelegen oerwouden onder meer neushoorns en tijgers. Breng een bezoek aan het Chitwan National Park om een aantal van deze dieren te zien. Een trek door het Himalayagebergte zelf maken doe je het best bij Annapurna.

Backpacken in Nepal

Nepal is niet voor elke backpacker geschikt. Diegene die vooral komt om te feesten en te relaxen zal in Nepal waarschijnlijk niet de beste tijd hebben. Voor degenen die vooral interesse hebben in de cultuur en natuur is Nepal een geweldige ervaring. Je eerste ervaringen met Nepal en de cultuur van het land zullen waarschijnlijk in Kathmandu zijn. De hoofdstad van Nepal ligt samen met twee andere belangrijke steden (Patan en Bhaktapur) in de Kathmandu Vallei. De vele verschillende kleuren, oude tempels en paleizen geven deze vallei iets bijzonders. Qua prijzen zit je in Nepal goed en ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking zal je als backpacker goed doen. Vooral in de grotere steden zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbuiten is het aanbod wel beperkt.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Vrijwilligerswerk

De prachtige natuur en zeer vriendelijke bevolking maakt Nepal een perfect land om vrijwilligerswerk te doen. Sommige gebieden zijn helaas ook nog behoorlijk arm en daarom is je hulp zeker gewenst. Er zijn meerdere projecten waar je uit kunt kiezen en er zitten een paar hele leuke bij. Zo kun je lessen Engels geven in een klooster of in een school. Vaak zit je dan in of dichtbij de hoofdstad Kathmandu. Bekijk de huidige projecten op Travelactive.

Reis Nepal plannen

Houd bij het plannen van je reis zeker rekening met het klimaat. De moesson slaat in de zomer hard toe en kan hele wegen doen overstromen. Bekijk onze tips over de beste reistijd Nepal om goed voorbereid te zijn. Zorg ook dat je de juiste inentingen inentingen krijgt voor je vertrek. Boek je vliegticket al een paar maanden voordat je vertrekt; daarmee kun je een hoop geld besparen.

Wees sociaal

Nieuwste blogartikelen Nepal