Geld Nepal

Geld Nepal

De nationale munteenheid van Nepal is de Nepalese roepie. De bankbiljetten gaan tot 1.000 roepie, maar in de meeste kleinere plaatsen hebben ze op biljetten van 500 en 1.000 roepie geen wisselgeld terug. Voor een euro krijg je momenteel rond de 140 Nepalese roepies terug maar controleer dit altijd zelf ook even.

Geld Nepal pinnen

In de grotere steden zoals Kathmandu kun je op genoeg plekken geld pinnen, hierbuiten wordt het vaak een lastig verhaal. Neem dus genoeg geld mee als je de Kathmandu vallei verlaat en de rest van Nepal wilt verkennen. Je doet er verstandig aan ook Amerikaanse Dollars mee te nemen tijdens je reis in Nepal, en in de rest van Azië. Hiermee kun je vaak ook betalen en soms is het zelf verplicht om in dollars af te rekenen.


Geld Nepal


Budget backpacken Nepal

Nepal is zeker geen duur land. Reken qua kosten op ongeveer dezelfde prijzen die je in landen als Thailand tegen komt. Een redelijke accommodatie zou je voor minder dan 10 euro per nacht wel kunnen regelen in de Kathmandu vallei. Eten en drinken is hier ook goed te betalen. Een biertje haal je voor nog geen 2 euro en een goede maaltijd voor 5 euro. Maar als je het goedkoper wilt doen kun je bij een kraampje op straat met wat lokaal eten en een lokaal drankje ook voor 2 euro klaar zijn.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Nepal. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 8 € 14 € 22
Vervoer € 3 € 5 € 8
Eten en drinken € 5 € 8 € 12
Activiteiten € 7 € 13 € 20
Totaal € 23 € 40 € 62

Kosten buiten Kathmandu

De vele bergen en de wisselende weer omstandigheden maken vervoer in Nepal lastig. Niet alleen zijn de kosten van het vervoer voor jou hierdoor wat duurder, maar ook de prijzen van bepaalde producten in de lastig te bereiken omgevingen. Als je midden in de Himalaya een flesje Coca Cola wilt zou je hier flink meer voor moeten betalen dan als je dit flesje in Kathmandu besteld. Iets om rekening mee te houden bij het maken van je budget. Niet al te kieskeurig zijn is natuurlijk ook een optie.

Creditcard Nepal aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees meer over Nepal