Vervoer Nepal

Vervoer Nepal

Door het bergachtige landschap kan vervoer in Nepal een echte uitdaging zijn. Wegen zijn over het algemeen in redelijke kwaliteit maar een lawine is geen ongebruikelijke gebeurtenis en daardoor kan de weg zomaar een tijdje afgesloten zijn. Ook het weer wat in Nepal snel kan omslaan levert soms extra vertragingen op.

Bus

De bus is het populairste openbare vervoersmiddel in Nepal en je hebt dan ook genoeg keuzes om met de bus op je bestemming te komen. Wel raden we je aan om niet de allergoedkoopste optie te kiezen maar de iets duurdere, die ook nog steeds goedkoop is voor westerse begrippen. Deze lokale bussen zijn namelijk niet voor de standaard westerse toerist gemaakt en kan, zeker als je wat langer bent, hele oncomfortabele situaties opleveren.

Kaartjes kopen: Bij een lokaal reisbureau, op het busstation of online op 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Nepal


Motor huren

Een scooter of motor huren in Nepal is kan onder de juiste voorwaarden ook een goede optie zijn. Met name voor het huren van een motor heb je wel wat lef en ervaring nodig. De wegen in Nepal zijn redelijk, maar het is er nooit vlak en het kan soms best gevaarlijk worden. Als je het lef en de stuurkunsten hebt is het wel een geweldige ervaring.

Binnenlandse vlucht

Een binnenlandse vlucht in Nepal is een andere ervaring dan in de meeste landen. Wegens het weer wat snel kan omslaan en de afgelegen vliegvelden met vaak landingsbanen waar weinig ruimte voor speling is, komt vertraging bij vluchten bijna vaker wel dan niet voor. De laatste jaren is dit wel verbeterd maar wij adviseren je hier wel rekening mee te houden in je reisschema en je flexibel hierin op te stellen. Kijk op Cheaptickets.nl om een vliegticket binnen Nepal te boeken.

Vervoer Nepal


Populaire afstanden in Nepal

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Nepal.

Afstand Vervoermiddel Duur
Kathmandu naar Chitwan 5 uur
Lumbini naar Pokhara 6 uur
Kathmandu naar Nagarkot 1,5 uur
Chitwan naar Lumbini 5 uur
Pokhara naar Kathmandu 0,5 uur
Chitwan naar Pokhara 4,5 uur
Pokhara naar Annapurna 2 uur