Inentingen Nepal

Inentingen Nepal

Zorg dat je voor je reis naar Nepal de juiste inentingen hebt laten zetten. Na een aantal prikken kun je met een gerust gevoel naar het land afreizen en daar zonder veel zorgen een goede tijd hebben. De inentingen Nepal komen goed overeen met andere landen in Azië. Een vaccinatie is dus niet alleen handig tijdens je verblijf hier maar ook in andere landen.

Verplichte vaccinaties Nepal

De enige verplichte vaccinatie Nepal die je dient te laten zetten is een tegen gele koorts. Dit is echter alleen noodzakelijk als je in zeven dagen voor je aankomst in Nepal in een land bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Gele koorts komt alleen in regio’s van Zuid-Amerika en Afrika voor, als je tijdens je reis alleen Azië bezoekt hoef je hier dus niet bij stil te staan.

Inentingen Nepal

Voor elke reis naar Nepal worden onderstaande inentingen aangeraden:

  • DTP (Difterie, Polio en Tetanus)
  • Hepatitis A

Als je als kind geen vaccinatie tegen de mazelen hebt gehad (de meeste jongeren hebben dit wel gehad) wordt ook een BMR inenting aangeraden. Bij een verblijf van langer dan twee weken in Nepal, of andere gedeeltes van Azië, dien je ook een inenting tegen buiktyfus te laten zetten. Als je meerdere maanden in Azië bent heb je ook inentingen tegen Hepatitis B, rabiës en soms tuberculose nodig. Vraag dit altijd even na bij je dokter als je de vaccinaties laat zetten.

Malaria

In de zuidelijke regio’s van Nepal komt malaria voor. Het is verstandig hiervoor malariapillen tegen te slikken. Het is een vrij zwaar medicijn dus overleg dit altijd even met een dokter. Gebruik ook altijd DEET om je te beschermen tegen muggen.

Waar je inentingen Nepal laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kun je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kun je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ‘s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie