Vrijwilligerswerk Azië

Vrijwilligerswerk Azië

Het doel van veel backpackers en andere reizigers is het ontdekken van nieuwe culturen. Bij een oppervlakkig bezoek aan een stad of land zul je weinig van de echte cultuur leren. Vooral door omgang met de lokale bevolking en in situaties komen waar de meeste toeristen op hun resort niks mee te maken hebben kun je de cultuur van het land pas echt goed leren. Vrijwilligerswerk in Azië is een unieke manier om zowel de cultuur beter te leren kennen als daadwerkelijk iets te doen voor de lokale bevolking. Een unieke ervaring die bovendien ook goed op je cv komt te staan.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk doen in Azië

De mogelijkheden in het doen van vrijwilligerswerk zijn divers. Als je een echte dierenliefhebber bent kun je bijvoorbeeld helpen in een orang-oetangs centrum op Borneo. Maar denk ook aan activiteiten als les geven op een school of zelfs aan monniken, helpen in een weeshuis of daadwerkelijk een school bouwen. Via Travel Active kun je onder andere vrijwilligerswerk in China, Indonesië, India, Cambodja, Sri Lanka, Maleisië, Nepal, Thailand en Vietnam.

Vrijwilligerswerk in Azië

Hoe vrijwilligerswerk Azië regelen

Ter plekke vrijwilligerswerk vinden is bijna niet te doen. In de meeste landen zijn er verschillende vergunningen nodig of kun je niet werken op je standaard toeristen visum. Gelukkig zijn er vanuit Nederland steeds meer organisaties die deze zaken van te voren voor je kunnen regelen. Deze organisaties zorgen ervoor dat je ter plekke een goede accommodatie hebt, goed te eten krijgt en zorgen ook voor het vervoer tussen je ‘werk’ en het vliegveld. Ook krijg je bij de meeste programma’s eerst een paar dagen een kennismaking met de omgeving en de bevolking voordat je daadwerkelijk aan slag gaat bij het bij jou gekozen project.

Aanbieders

Travel Active is een van de organisaties die deze vrijwilligerswerk reizen in Azië aanbiedt. Momenteel bieden zij in maar liefst negen verschillende landen programma’s aan. En er zit niet alleen veel variatie in de verschillende locaties maar ook in het soort vrijwilligerswerk waarvoor je je kunt aanmelden. Kijk daarom vooral even rond op de website naar waar jou interesses liggen. Bestel ook vooral de gratis brochure op de site of meld je, tevens gratis, aan voor een speciale infodag. Er worden elke week wel infodagen gepland specifiek op een bepaalde bestemming of op een bepaald soort werk.