Backpacken Laos

Backpacken Laos

Laos is met slechts rond de zeven miljoen inwoners één van de dunstbevolkte landen in Azië. De echt grote steden ontbreken hier. De meeste bewoners wonen op het platteland en zijn in de agrarische sector actief. Backpacken in Laos is nog niet heel lang mogelijk. Het land was namelijk lange tijd geïsoleerd van de buitenwereld. Pas sinds 1990 mogen toeristen de grens van Laos oversteken. Sindsdien is Laos snel gegroeid als populaire backpack bestemming. Vang Vieng en Luang Prabang zijn de populairste bestemmingen. Reizen naar de laatst genoemde stad kun je het beste doen met de slowboat vanaf Huay Xai doen. Deze populaire route is voor velen een van de hoogtepunten van hun reis door Laos.

Leuke locaties Laos

Doen in Laos

Laos is vooral een land om het allemaal wat rustiger aan te doen. De sfeer is hier relaxter, de mensen vriendelijk en het tempo ligt in alles wat lager. Relaxen kun je al tubend doen in Vang Vieng, of je kunt er een groot feestje van maken. Relaxen doe je ook op de eilanden bij Si Phan Don, een hele leuke bestemming. De hoofdstad Vientiane is geen echt hoogtepunt, maar wel een prima tussenstop. De stad Luang Prabang is wel een hoogtepunt, het is onze favoriete stad in Laos.

Natuur in Laos

In tegenstelling tot landen als Cambodja en Indonesië ontbreken de absolute hoogtepunten in Laos. Er zijn natuurlijk wel leuke bezienswaardigheden te vinden in Laos, maar geen bezienswaardigheden die je per se moet zien tijdens je reis. Wel kun je in Laos (voorlopig nog) genieten van de ongerepte natuur en de authentieke dorpjes. Maar liefst tachtig procent van de bevolking leeft er nog in afgelegen dorpen die nauwelijks te bereiken zijn. De rijstvelden, de koffieplantages en de mooie natuur in Laos zijn goed te bezoeken vanuit de zuidelijke stad Pakse. Vanuit Muang Singh kun je wandeltochten door de ‘Gouden Driehoek’ afleggen.

Route door Laos

Prijzen backpacken in Laos

Een ander voordeel van Laos is de goedkope prijzen. Zuidoost-Azië is over het algemeen al behoorlijk goedkoop, maar Laos is hierin wel de uitschieter. Je kosten per dag zullen in Laos waarschijnlijk het laagst zijn van je hele reis door Azië. Het enige nadeel hiervan is dat je vaak met pakken geld rondloopt, aan de andere kant is dit ook best leuk.

Wees sociaal

Share on Facebook1Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Laos