Nong Khiaw

Nong Khiaw

Als je opzoek bent naar een plek met rust, prachtige natuur en waar je ‘s avonds gezellig een biertje kunt drinken, dan is Nong Khiaw een leuk dorpje om naartoe te gaan. Het dorpje ligt aan de Nam Ou rivier en wordt nog niet bedolven door toeristen. Dit zal door de prachtige natuur en de relaxte sfeer in het dorp waarschijnlijk snel veranderen, dus nu is het moment om Nong Khiaw te bezoeken.

Over Nong Khiaw

In het dorpje Nong Khiaw zelf is niet gek veel te doen. Dit is echter juist wel zo leuk. Geniet van de prachtige Nam Ou rivier en haar omgeving. Deze rivier scheidt het dorp in twee. Aan beide kanten vind je verschillende accommodaties. De meeste bungalows staan naast de rivier en zo kun je vanaf je terras genieten van de prachtige rivier en alle dieren die hier in en op leven. Ook varen er vele bootjes voorbij met kippen, schoolkinderen en heel veel eten aan boord. In het centrum van het dorpje is een guest house waar ze verschillende soorten taarten bakken. Erg lekker als je cheesecake, brownie of appeltaart hebt gemist tijdens je reis. Ook serveren ze er erg goede koffie.


Nong Khiaw

Het prachtige uitzicht over de omgeving van Nong Khiaw


Nong Khiaw

Nog een fraai uitkijkpunt


Viewpoint

Vanuit Nong Khiaw kun je verschillende dagtripjes maken. Zo is er een uitzichtpunt – met de toepasselijke naam ‘Viewpoint’ – waar je naartoe kunt klimmen. Als je 3 uur voor zonsondergang naar boven gaat heb je een prachtig uitzicht, inclusief een schitterende zonsondergang. Neem een zaklantaarn mee voor de weg naar beneden.

Zwemmen

Er is ook een openbaar zwembad in Nong Khiaw wat je kunt bezoeken. Het ligt op een afgelegen plek, maar als je zin hebt in een duik dan is het zeker de moeite waard om erheen te gaan. Loop vanaf het centrum de brug over en blijf rechtdoor lopen. Na 20 minuten lopen kom je vanzelf bij een spiksplinternieuw buitenzwembad. Als je in het water ligt ben je omringd door groene bergen, heuvels en fluitende vogeltjes. Je kunt hier ook kamperen als je wilt.


Nong Khiaw

Het sfeervolle dorp Nong Khiaw


In de omgeving

Wandelen door de bijzondere omgeving is hier absoluut aan te raden. Je kunt een wandeling maken van ongeveer drie kilometer naar de Pathok grotten. Als je die wandeling hebt gemaakt kun je nog een stuk doorlopen langs de rijstvelden. Zeker de moeite waard om te doen. Ga je liever de omgeving in op de fiets dan is dit ook een mogelijkheid. De vele kleine dorpjes en de daarbij horende rijstvelden laten een authentiek Laos zien. Loop over de brug en sla direct links af. Via een stoffige weg langs de rivier kom je in verschillende dorpjes terecht. Na zeker een uur lopen kom je in het eerste dorpje terecht. Onderweg kom je enthousiast zwaaiend mensen en kinderen tegen, afgewisseld met een kudde geiten of een waterbuffel. In de dorpjes komen nauwelijks toeristen en wij werden dan ook vriendelijk begroet door een stel kinderen.

Een andere aanrader in de omgeving van Nong Khiaw is een trip naar de honderd watervallen. Een trek naar deze watervallen is erg leuk om te doen. In het dorp kun je een tour boeken die je hiernaartoe brengt.

Door naar Muang Ngoi

Vanuit Nong Khiaw kun je de boot nemen naar Muang Ngoi. Een klein dorpje dat net ontdekt is door toeristen en omringd is door karstgebergte. Aan de oever van de rivier ligt een kleine steiger vanwaar de bootjes iedere ochtend vertrekken naar Muang Ngoi.


De nieuwsgierige lokale bewoners


Vervoer in Nong Khiaw

Het dorp is klein genoeg om lopend te verkennen. Ook is het leuk om door de omgeving van Nong Khiaw te wandelen. Een andere leuke optie is een fiets huren. Deze kun je gemakkelijk en goedkoop huren in het dorp en er zijn meerdere leuke routes die je kunt volgen.

Eten en drinken

Je hebt niet al te veel keuze, maar er zijn wel enkele goede restaurants gelegen in Nong Khiaw. Tevens zijn er een aantal hele matige restaurants te vinden, dus check goed de reviews voordat je ergens gaat eten. Echt laat kun je het ‘s avonds niet maken, maar er zijn wel enkele leuke bars waar je een biertje of een cocktail kunt drinken.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Nong Khiaw:

Naam Eten Aanbod Prijs
Noymany Lekker en goedkoop lokaal eten, onze favoriet in Nong Khiaw
Coco Home Bar & Restaurant Heerlijk eten met een fraai uitzicht over de rivier €€
Q Bar & Restaurant Goed, lokaal eten en vriendelijk personeel

Nong Khiaw

Het dorp ligt aan de mooie Nam Ou rivier


Overnachten in Nong Khiaw

Er zijn meerdere simpele, maar leuke guest houses in Nong Khiaw te vinden. Vooral de bungalows aan de rivier zijn ontzettend leuk. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Laos

Hoe kom ik er?

Vanuit Luang Prabang kun je de bus nemen naar Nong Khiaw. De rit duurt ongeveer vier uur en je wordt afgezet bij de lokale bushalte. Er staat dan een busje op je te wachten om je naar het “centrum” te brengen. Mocht je geld willen besparen, het is maximaal tien minuten lopen naar het kleine centrum. Het is een gemakkelijke route en je ziet dan gelijk hoe de lokale bevolking woont en leeft.

Ons oordeel
8/10

Nong Khiaw is een leuk dorp in een schitterende omgeving. Je komt hier om even lekker te relaxen en om de prachtige natuur te verkennen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.