Savannakhet

Savannakhet

Savannakhet is qua inwonersaantal de tweede grootste stad van Laos en ook veel backpackers bezoeken de stad. De stad ligt aan de Mekong en vlak bij de grens met Thailand. Het is dan ook vooral door deze ligging dichtbij Thailand en de route tussen Vietnam en Thailand die via Savannakhet loopt dat de stad door toeristen vaak wordt bezocht.

Doen in Savannakhet

Savannakhet is lange tijd in de handen geweest van de Fransen en dat heeft duidelijke invloeden gehad op de architectuur in de stad. Overal zie je fraaie oude koloniale gebouwen en boulevards opgezet door de Fransen. Qua bezienswaardigheden is de stad weinig bijzonders. Het Savannakhet museum is wel aardig te zien als je wat tijd over hebt, maar echt spectaculair is het niet. Leuker is een fiets huren en gewoon door deze mooie stad te fietsen en de stad op deze manier verkennen.


Savannakhet


Savannakhet


Vervoer in Savannakhet

Het centrum van Savannakhet is het beste lopend of fietsend te verkennen. Veel accommodaties bieden voor een goede prijs een fiets aan. Pas wel op voor de loslopende honden hier, die wat irritanter zijn dan elders in Azië. Daarnaast rijden er ook tuktuks rond, met name handig om naar specifieke locaties net buiten het centrum te gaan.

Overnachten in Savannakhet

Je hebt keuze genoeg als je opzoek bent naar een slaapplek in Savannakhet. In veel gedeeltes van de stad kan je guest houses vinden, waaronder het centrum dus we raden aan gewoon daar op zoek te gaan. Goedkoop zijn de kamers ook, voor 4/5 euro moet je zeker iets kunnen vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Laos

Hoe kom ik er?

De bus vanuit de hoofdstad Vientiane doet er ongeveer acht uur over. Vanuit Pakse is het rit van ongeveer vijf uur. Als je vanuit Hué in Vietnam komt doe je er acht uur over met de bus.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal