Savannakhet

Savannakhet

Savannakhet is qua inwonersaantal de tweede grootste stad van Laos en ook veel backpackers bezoeken de stad. De stad ligt aan de Mekong en vlak bij de grens met Thailand. Deze geografische ligging is de belangrijkste reden dat de stad door toeristen wordt bezocht. Echte hoogtepunten vind je hier namelijk niet. Gebruik de stad als korte tussenstop tijdens je route.

Over Savannakhet

De stad is lange tijd in de handen geweest van de Fransen en dat heeft duidelijke invloeden gehad op de architectuur. Overal zie je fraaie oude koloniale gebouwen en boulevards opgezet door de Fransen. Het is leuk om zonder veel plannen door het centrum te lopen of te fietsen om de koloniale gebouwen te bekijken.


Savannakhet

Een veel gezien ritueel in Laos en zo ook in Savannakhet


De That Ing Hang stoepa


Bezienswaardigheden in Savannakhet

De mooiste bezienswaardigheid in de stad is de That Ing Hang stoepa. Leuk om even te bekijken, maar het behoort niet tot de mooiste bezienswaardigheden van Laos. Daarnaast is het Savannakhet museum wel aardig om te zien als je wat tijd over hebt, maar echt spectaculair is het niet.

Vervoer in Savannakhet

Het centrum van Savannakhet is het beste lopend of fietsend te verkennen. Veel accommodaties bieden voor een goede prijs een fiets aan. Pas wel op voor de loslopende honden hier, die wat irritanter zijn dan elders in Azië. Daarnaast rijden er ook tuktuks rond, met name handig om naar specifieke locaties net buiten het centrum te gaan.


Savannakhet

Huur een fiets en rijd op eigen houtje door het centrum


Overnachten in Savannakhet

Je hebt keuze genoeg als je opzoek bent naar een slaapplek in Savannakhet. In veel gedeeltes van de stad kan je guest houses vinden, waaronder het centrum dus we raden aan gewoon daar op zoek te gaan. Goedkoop zijn de kamers ook, voor 4/5 euro moet je zeker iets kunnen vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Laos

Hoe kom ik er?

De bus vanuit de hoofdstad Vientiane doet er ongeveer acht uur over. Vanuit Pakse is het rit van ongeveer vijf uur. Als je vanuit Hué in Vietnam komt doe je er acht uur over met de bus.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.