Budget backpacken Azië

Budget backpacken Azië

Je budget voor je backpackreis in Azië is afhankelijk van veel factoren. Allereerst ligt het aan de landen waar je heen wilt gaan. Laos, Cambodja en andere landen in Zuidoost-Azië zijn een stuk goedkoper dan de Filipijnen of Japan. Daarnaast is het erg belangrijk hoe ‘goed’ je bent als lowbudget backpacker? Niet iedereen heeft evenveel zin om altijd de goedkoopste opties te zoeken en te nemen. Er zijn veel backpackers die af en toe gewoon even tijd willen besparen door een vlucht te nemen of die de voorkeur geven aan een comfortabelere kamer. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar houd hier wel rekening mee bij het plannen van je reis. Hoelang je op reis wilt is uiteraard ook van belang. Niet alleen voor het totaalplaatje, maar als je binnen korte tijd veel wilt zien – en niet 90% van je dag in de bus wilt zitten – dan kost het meer dan wanneer je wat rustiger aan doet. Ook belangrijk is het bepalen van de invulling van je dagen. De hele dag op het strand liggen of wandelingen maken is goedkoper dan elke dag uitgaan. Het cliché dat je het zo gek kan maken als je het zelf wilt is wel echt van toepassing.

Met wie/hoeveel reis je?

In een groep reizen is meestal goedkoper dan alleen reizen. Te grote groepen kunnen weer problemen opleveren maar zeker dingen als gezamenlijk eten halen en een kamer delen met iemand schelen je al gauw een aantal euro per dag. Ook als je alleen vertrekt is het helemaal niet moeilijk om ter plekke iemand te vinden met wie je wel dit soort dingen kan delen.

Kosten in Azië

Gemiddelde prijzen zijn moeilijk te geven. Dit is heel erg afhankelijk van bovenstaande factoren. In Thailand bijvoorbeeld kun je voor €5 tot €10 relatief gemakkelijk een kamer regelen. Echt een luxe kamer zal dit meestal niet zijn, als je dit wel wilt, moet je denken aan een prijs van €10 tot €20. Ook qua eten verschillen de prijzen enorm. In de supermarkt heb je voor €0,25 een flesje water en voor ongeveer twee euro heb je een aardige maaltijd. Wil je dit in een restaurant bestellen, dan kun je dit zo keer twee à drie keer doen.

Grootste kostenposten

Onderstaande kosten zijn een aantal van de grootste en meest voorkomende kosten tijdens je backpack reis door Azië. Per onderdeel hebben we een aantal tips voor je verzameld zodat je er flink wat geld op kunt besparen.

Vliegticket – Je zult toch naar Azië moeten vliegen en dat kost nou eenmaal behoorlijk wat geld.
Reisverzekering – Vaak vergeten, maar wel noodzakelijk voor je reis.
Backpack kopen – Wat is nou backpacken zonder een backpack?
Accommodaties, vervoer en activiteiten – Per land en bestemming hebben we tips op een rij gezet over het geld dat je hier ongeveer aan kwijt bent en hoe je hier geld op kunt besparen.

Meer over dit onderwerp