Backpack budget Filipijnen

Backpack budget Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen doet meer schade aan je bankrekening dan backpacken in de meeste andere landen in Zuidoost-Azië. Eten, drank en busritten zijn ook hier goedkoop, maar andere kostenposten liggen hier een stuk hoger. De meeste backpackers bezoeken meerdere eilanden in de Filipijnen. Het vliegtuig nemen is dan vaak de beste optie, maar helaas ook prijzig. Bovendien liggen de gemiddelde kosten van accommodaties in de Filipijnen ook hoger.

Bereken je budget voor de Filipijnen:

Om je wat rekenwerk te besparen hebben we onderstaande budget calculator in elkaar gezet. Vul deze in om een inschatting te krijgen van je benodigde budget. Alle berekeningen gelden specifiek voor de Filipijnen. Uiteraard ga je niet precies het bedrag uitgeven dat uit deze berekening komt, maar het geeft wel je een goede indruk.


Reisplannen

In bovenstaande keuze zitten de kosten van slapen, eten, vervoer en wat andere kleinigheden verwerkt.

De keuze in hostels is beperkt. Zeker op Palawan komt het vaak voor dat de dorms al vol zitten, wat alleen reizen duurder maakt.

Alcohol is erg goedkoop in de Filipijnen.

De Filipijnen is geweldig voor duikliefhebbers, maar het blijft een vrij dure activiteit. Als je echt veel gaat duiken moet je hier nog extra geld voor op zij leggen.

Binnenlandse vluchten

Kosten voordat je de Filipijnen binnenkomt

Hoeveel kost je (vlieg)reis naar de Filipijnen?

Bekijk ook onze pagina over vliegtickets naar de Filipijnen.

Welk visum vraag je aan voor de Filipijnen?

Lees meer over je visum voor de Filipijnen en de bijbehorende kosten.

Welke andere kostenposten heb je nog?

Lees ons artikel over een backpack kopen voor kostbesparende tips.Welke overige kosten heb je nog?

Je budget