Vigan

Vigan

In het noordwesten van het eiland Luzon ligt de stad Vigan. Het historische centrum van deze kleine stad is de reden om deze bestemming aan je lijst toe te voegen. Deze historie stamt uit de tijd dat de Filipijnen een kolonie waren van Spanje. Tijdens deze tijd was Vigan een belangrijke handelsstad. De Spanjaarden bouwden hierdoor veel mooie gebouwen, met een Spaans uiterlijk. Het historisch centrum van Vigan voelt daarom bijna Spaans aan. Deze goed bewaard gebleven gebouwen in combinatie met de Aziatische gebouwen hebben dit centrum een plek gegeven op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden in Vigan

Het Mestizo District is het historische centrum, de reden dat je Vigan bezoekt. Het hoogtepunt is goed bewaard gebleven Calle Grisologo. Hier zie je de meeste Spaanse gebouwen terug. Loop zeker door deze straat, waar de sfeer totaal anders is dan in andere Filipijnse steden. Aan de noordkant van de stad liggen twee leuke, grote pleinen. Op Plaza Salcedo vind je de St Paul Cathedral, zeker een bezoek waard. Plaza Burgos is populair onder locals en een goede spot om mensen te kijken en een hapje te eten. Verder is Vigan vooral leuk om wat door heen te lopen en wat te winkelen. Je hebt de stad ook wel vrij snel gezien, een dag is hier wel genoeg.


Vigan


Santa Maria kerk

Op een kleine veertig kilometer buiten Vigan ligt de Santa Maria kerk, die ook te vinden is op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een fraaie kerk, gelegen op een heuvel in een mooie omgeving. Een aanrader als je nog wat tijd hier over hebt.

Overnachten in Vigan

Het aanbod van goedkope accommodaties in Vigan valt wat tegen. Hostels zijn er niet en voor een overnachting in een prima, maar vrij simpel guest house betaal je al gauw een bedrag van rond de €30 per nacht. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Rechtstreeks vanuit Manilla ben je ongeveer negen uur onderweg met de bus. Vanuit andere bestemmingen op Luzon kan je meestal het beste eerst naar Baguio gaan en daar de bus pakken naar Vigan, deze doet er nog ruim vijf uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal