Sagada

Sagada

Sagada is een van de weinige echte backpackers dorpjes in de Filipijnen. Het dorp ligt op het eiland Luzon, ten noorden van de rijstvelden van Banaue en de hoofdstad Manilla. Sagada ligt in de bergen, waardoor het hier een stuk koeler is dan in de rest van het land. In Nederland zou dit een nadeel zijn, maar hier is dat bijzonder aangenaam. De ligging in de bergen maakt het dorp wel lastig om te bereiken. Vanuit Banaue is het geen lange rit meer, maar als je rechtstreeks uit Manilla komt ben je minimaal twaalf uur onderweg.

Doen in Sagada

Er zijn een aantal leuk activiteiten die je in Sagada kunt ondernemen. Er zijn twee populaire grotten, welke je kunt verkennen. De populairste is de Sumaging grot. Loop – samen met een gids, die je echt nodig hebt – door de spectaculaire kamers van de grotten en bewonder de unieke rotsformaties. Het is er glibberig en nat, doe niet je mooiste kleren aan. Ook de Lumiang Burial grot wordt vaak bezocht. Het bijzondere hieraan is dat bij de ingang meer dan honderd doodskisten op elkaar zijn gestapeld, waarvan de oudste meer dan 500 jaar oud zijn. Meer doodskisten zie je bij Echo Valley. Hier hangen de doodskisten aan een steile rots, hoog boven de afgrond. Een uniek gezicht, dat je absoluut moet zien. Naast deze must do’s is er nog meer te beleven in Sagada. De omgeving is bijzonder goed geschikt voor het maken van een trekking. Ook is het hier leuk om te raften.


Sagada


Backpacker sfeer

Naast al deze activiteiten is Sagada een typisch dorp waar je niet zo snel weg wilt gaan. Vergelijkbaar met een Pai in Thailand en een Hoi An in Vietnam hangt hier een dusdanig relaxte sfeer dat je hier wel een week wilt blijven, ondanks dat je alles al gezien en gedaan hebt. Alles is hier bovendien ook bijzonder goedkoop, zelfs voor Filipijnse standaarden.

Overnachten in Sagada

Je hebt keuzes zat als het aankomt op accommodaties. Alles is hier goedkoop, dus ook een kamer. Ter plekke een overnachting zoeken is meestal geen probleem. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Sagada


Reisgids Filipijnen

Hoe kom ik er?

De snelste manier vanuit Manilla is eerst de bus nemen naar Baguio - deze doet er ongeveer zes uur over - en dan de bus naar Sagada, deze rit duurt 7 uur. Je kunt vanuit Manilla ook de bus nemen naar Banaue om daar over te stappen.

Er gaan zowel jeepneys als minivans vanaf Banaue naar Sagada, deze doen er een kleine vier uur over. Dezelfde optie heb je als je uit Bontoc komt, dan duurt de rit slechts een uurtje.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal