Manilla

Manilla

Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, ligt op het eiland Luzon; het grootste en dichtstbevolkte eiland. In de stad zelf wonen 1,7 miljoen mensen, maar als je het grote stedelijke gebied bekijkt wonen er meer dan 20 miljoen mensen. In tegenstelling tot de meeste andere landen in de wereld is Manilla als hoofdstad zeker niet het hoogtepunt van een bezoek aan de Filipijnen. Je kunt er goed winkelen en uitgaan, maar echte bezienswaardigheden die de moeite waard zijn ontbreken. De stad is bovendien vies en niet overal veilig, we raden aan om snel door te reizen.

Bezienswaardigheden in Manilla

Er wel een aantal plekken de moeite waard om te bezoeken. De leukste wijk in Manilla is Intramuros. Tijdens de Spaanse overheersing was dit centrum van de stad. Helaas zijn veel gebouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd door bombardementen maar er is nog genoeg te zien. In de wijk ligt Fort Santiago, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Manilla. In dit historische fort vind je onder meer een herdenkingsplaats gewijd aan José Rizal, de nationale held. Ook de kerk San Agustin en het herstelde koloniale herenhuis Casa Manilla zijn leuk om te zien in Intramuros. Als je wilt bijkomen van de drukte kan je het best naar het Rizal park gaan. Naast verdere eerbetonen aan José Rizal ligt hier ook het National Musem of the Filipino People. Een vrij interessant museum met vondsten uit scheepswrakken.


Manilla 1


WithLocals in Manilla

Een leuke manier om Manilla te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Manilla

Overnachten in Manilla

Budget accommodaties zijn wat lastiger te vinden dan in andere grote steden in Azië. Voor 5 euro of minder zal je waarschijnlijk geen kamer kunnen vinden. Reken op omgerekend 8-10 euro per kamer per nacht. De meeste kans om deze te vinden heb je in de wijken Ermita en Malate. Qua eten, drinken en uitgaan zit je echter wel goed in Manilla. Ook deze gelegenheden vind je voornamelijk in de zojuist genoemde wijken en dan met name in Malate. Hier zijn vele gezellige bars, een paar leuke clubs en, beruchte, karaoke tenten. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Manilla

Onze hostel aanraders


Manilla 2


Like a Local

Locals kennen hun stad als geen ander. Daarom interviewden wij Manilla local Rea en vroegen we haar naar favoriete spots in de Filipijnse hoofdstad en andere gedeeltes van het land.

Hoe kom ik er?

Manilla heeft een groot international vliegveld. Zo kan er rechtstreeks vanuit Amsterdam naar toe worden gevlogen maar er zijn ook regelmatige verbindingen met andere grote steden in de regio. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0