Vliegtickets Filipijnen

Vliegtickets Filipijnen

De Filipijnen bezoeken zonder ernaartoe te vliegen wordt een lastig verhaal. Je zou er met de boot naartoe kunnen gaan maar dit is weinig praktisch. Niet alleen kost dit ontzettend veel tijd maar je bespaart er ook niet of nauwelijks geld mee. Er zijn een hoop goedkope vliegtickets Filipijnen te vinden, lees onderstaande tips om het minste geld uit te geven.

Waar naartoe vliegen?

Als je naar de Filipijnen wilt toe vliegen kom je al gauw in de hoofdstad Manilla terecht. Verreweg de meeste internationale vluchten gaan naar deze stad. Een andere optie is het steeds populair wordende Cebu. Met de airline Cebu Pacific kun je onder vanaf Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong en Seoul naar Cebu vliegen. Manilla heeft rechtstreekse verbindingen met onder meer Amsterdam, Dubai, Beijing en Phuket.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van de Filipijnen, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Clark International Airport Angeles Cebu Pacific, Philippine Airlines, AirAsia, Qatar Airways, Emirates & Scoot
Mactan-Cebu International Airport Cebu Cebu Pacific, Philippine Airlines, AirAsia, Emirates & Air Juan
Francisco Bangoy International Airport Davao Cebu Pacific & Philippine Airlines
General Santos International Airport General Santos Cebu Pacific & Philippine Airlines
Iloilo International Airport Iloilo Cebu Pacific, Philippine Airlines, AirAsia & Air Juan
Kalibo International Airport Kalibo Cebu Pacific, Philippine Airlines & AirAsia
Laoag Laoag Phillppine Airlines
Ninoy Aquino International Airport Manilla KLM, Cebu Pacific, Philippine Airlines, Emirates, AirAsia, Thai Airways, Turkish Airlines & Qatar Airways
Bohol–Panglao International Airport Bohol Cebu Pacific, Philippine Airlines, AirAsia, AirSWIFT & Air Juan
Puerto Princesa International Airport Puerto Princesa Cebu Pacific, Philippine Airlines, AirAsia, AirSWIFT & Air Juan
Zamboanga International Airport Zamboanga City Cebu Pacific & Philippine Airlines

Goedkope vliegtickets Filipijnen

Er zijn dus veel internationale vliegvelden in de Filipijnen. Met name als je al in Azië bent is het makkelijk en betaalbaar om naar een ander vliegveld in de Filipijnen dan Manilla te vliegen. Dit kan veel geld schelen, dus vergelijk goed deze mogelijkheden.

Een andere tip om geld te besparen op je vlucht is om je flexibel op te stellen wat betreft de data waarop je vliegt. Enkele dagen eerder of later vliegen kan veel geld schelen. Probeer er bovendien rekening mee te houden dat doordeweeks over het algemeen goedkoper vliegen is dan in het weekend.

Binnenlandse vluchten Filipijnen

Als je binnen de Filipijnen wilt vliegen heb je ook nog een aantal opties. Uiteraard gaan de meeste vluchten via de luchthaven van Manilla. Maar ook de steden Cebu City, Davao, Iloilo, Cagayan de Oro, Kalibo, Bacolod, Tacloban, Puerto Princesa en Zamboanga hebben vele binnenlandse vluchten. Dankzij een aantal lowcost airlines die in het land operatief zijn hoeft de vlucht helemaal niet zo veel geld te kosten. Een van deze airlines is AirSwift, die onder meer van El Nido naar Cebu vliegt. Een vliegticket voor deze vluchten kun je ook het beste bij Cheaptickets.nl boeken.

Vliegtickets Filipijnen boeken

Je kunt veel geld besparen door de Nederlandse aanbieders te vergelijken. Onze favoriet is Cheaptickets.nl. Hier vind je zowel goedkope prijzen als een goede service. Toch is het verstandig om ook de andere aanbieders die we hieronder vermelden te vergelijken.

Cheaptickets.nl
TIX.nl