Boracay

Boracay

Boracay is één van de populairste eilanden van de Filipijnen. Het eiland combineert een schitterende strand met genoeg activiteiten en een leuk uitgaansleven. Niet gek dat het aantal luxe hotels en resorts al jaren lang toeneemt. Voor sommige een teken dat Boracay steeds minder leuk wordt, andere zijn blij dat er elke dag elektriciteit is. Boracay is daarmee wel een bestemming voor de middenklasse toerist geworden en veel backpackers slaan het eiland over.

Gesloten

De regering van de Filipijnen heeft begin april besloten dat Boracay vanaf 26 april gesloten is voor toeristen, voor een periode van 6 maanden. Omdat het eiland een grote vervuiling kent wil de regering deze periode gebruiken om het eiland radicaal op te schonen. Tot eind oktober 2018 kun je het eiland dus niet bezoeken.

White Beach

Het 3 kilometer lange witte strand, door een creatief wonder ‘White Beach’ genaamd, van Boracay is het middelpunt van het eiland. Dit prachtige strand, met een nog mooiere zonsondergang, is een van de leukere stranden die je tijdens je reis zult tegenkomen. Naast goed zonnen kun je ook prima zwemmen en verschillende watersporten doen. Vooral kitesurfen is hier populair, beginners kunnen hier ook terecht voor lessen. Geen leuk eiland is compleet zonder dat je in de buurt kunt duiken, ook dat is op Boracay goed te regelen. Op White Beach vind je ook de leukste barretjes, vooral cocktails zijn hier erg populair.


Boracay 2


Overnachten op Boracay

Er zijn een aantal verlaten ‘boat stations’ op White Beach, die worden gebruikt als oriëntatiepunten. Backpackers kunnen voor een overnachting het beste terecht op het stuk ten zuiden van ‘Station 3’. Naast een relaxte sfeer zijn hier de leukste guesthouses en bungalows te vinden. Loop zeker ook langs het stuk ten noorden van ‘Station 3’. De resorts hier zijn waarschijnlijk behoorlijk boven je budget maar even een kijkje nemen kan geen kwaad. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Uitgaan

Het beste uitgaansleven in de Filipijnen vind je zonder twijfel op Boracay. Pub crawls, goede clubs, leuke bars en grote feesten; je vindt het hier allemaal.

Hoe kom ik er?

De beste manier om Boracay te bezoeken is via Caticland op het eiland Panay. Caticlan heeft een klein vliegveld met dagelijkse vluchten vanaf onder meer Manilla, Puerto Princesa en Cebu. In Caticlan kun je vervolgens makkelijk op de boot stappen naar Boracay. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal