Bezienswaardigheden Filipijnen

Bezienswaardigheden Filipijnen

Kenmerkende bouwwerken ontbreken in de Filipijnen. Je vindt hier geen onvergetelijke tempelcomplexen als die van Angkor of Bagan. De mooiste bezienswaardigheden Filipijnen zijn vooral gemaakt door de natuur. Een machtige vulkaan, schitterende eilanden en een unieke heuvel regio. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in de Filipijnen:

Chocolate Hills

De belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland Bohol zijn de Chocolate Hills. Dit is een gebied van meer dan 1.000 kegelvormige heuvels. Het opmerkelijke is dat ze er allemaal ongeveer hetzelfde uitzien en meestal tussen de dertig en vijftig meter hoog zijn. Ze zijn bedekt met gras dat in het droge seizoen bruin aankleurt, vandaar de naam Chocolate Hills. Ze zijn het best van een hoge afstand te bekijken maar een wandeling door dit gebied maken is ook leuk.

Bohol 1


Cordillera

Op het eiland Luzon ligt de bergketen Cordillera. De bergen op zich zijn niet heel bijzonder maar de rijstvelden in dit gebied zijn dit zeker wel. De terrasvormige rijstvelden behoren tot de mooiste rijstvelden in de hele wereld. Ze zijn aangelegd door een lokale stam en de hele regio is nog nauwelijks aangetast door moderne invloeden. De rijstvelden van Banaue zijn het bekendst en het makkelijkst te bereiken vanuit Manilla. Vanuit hier kun je een trekking maken naar Batad, waar de rijstterrassen misschien nog wel mooier zijn.

Banaue 1


Boracay

Boracay is één van de populairste eilanden van de Filipijnen. In onze ogen terecht want het eiland is ontzettend mooi. Helaas neemt het aantal toeristen en daarmee resorts toe maar het eiland blijft prachtig.

Boracay 1


Palawan

Wellicht nog wel mooier dan Boracay is het eiland Palawan. Vooral het eilandhoppen is hier geweldig. Vlakbij El Nido vind je het hoogtepunt van Palawan en misschien ook wel het hoogtepunt van de Filipijnen; de Bacuit Archipel. Dit is een verzameling van schitterende kleine en grotere eilanden. Vaar op een bootje van eiland naar eiland en geniet.

Palawan 1


Mayon vulkaan

Op een paar honderd kilometer van de hoofdstad Manilla ligt de (actieve) vulkaan Mayon. Hoe dichtbij je wilt komen is aan jou maar ook van een grote afstand is het al indrukwekkend. Ook het landschap rondom de vulkaan is mooi om te zien.

Mayon Vulkaan 1


Reisgids Filipijnen

Lees verder over de Filipijnen