Overnachten Filipijnen

Overnachten Filipijnen

Het leven in de Filipijnen is qua kosten enigszins vergelijkbaar met andere landen in Zuidoost-Azië. De prijzen van een overnachting in de Filipijnen vallen echter behoorlijk tegen. Hoe kan dit? In landen als Laos en Vietnam heb je een hele andere verhouding tussen het aantal backpackers en andere toeristen. Er komen (nog) niet zo veel backpackers naar de Filipijnen, waardoor er ook minder guest houses en hostels gericht op deze doelgroep zijn. Aan prachtige resorts waar je zonder twijfel je huwelijksreis zou willen doorbrengen geen gebrek, maar de goedkopere accommodaties zijn er in verhouding minder dan in een Laos bijvoorbeeld. Hier komt de laatste jaren wel verandering in, het aantal hostels in de Filipijnen is zeker aan het stijgen.

Hostels en guest houses

Het aanbod van hostels is zoals gezegd dus nog niet zo groot, maar het stijgt wel. In populaire bestemmingen als Coron, El Nido en verschillende bestemmingen op Cebu waren er voorheen nauwelijks mogelijkheden voor backpackers, maar zijn er nu meerdere hele leuke hostels te vinden. De prijzen verschillen wel sterk. Met name rondom Coron en El Nido – de hoogtepunten van Palawan – betaal je meer voor een accommodatie.

Guest houses en homestays kom je op de meeste bestemmingen in de Filipijnen wel tegen. Ook hier betaal je een behoorlijk bedrag per nacht voor, met name bij de eerder genoemde bestemmingen. Ook zijn er veel middenklasse hotels waaruit je kunt kiezen. Voor 20 tot 30 euro per nacht kun je in de meeste toeristische bestemmingen wel een kamer reserveren. In het hoogseizoen (december tot mei) is het wel wat lastiger, van te voren boeken is dan zeker aan te raden. De Filipijnen worden wel steeds populairder onder toeristen, goede kans dat daarmee het aantal accommodaties de komende jaren ook zal stijgen.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in de Filipijnen bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Filipijnen lichten we per bestemming onze favoriete hostels in de Filipijnen uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.

Reisgids Filipijnen