Overnachten Filipijnen

Overnachten Filipijnen

Het leven in de Filipijnen is qua kosten enigszins vergelijkbaar met andere landen in Zuidoost Azië. De prijzen van een overnachting in de Filipijnen vallen echter behoorlijk tegen. Hoe kan dit? In landen als Laos en Vietnam heb je een hele andere verhouding tussen het aantal backpackers en andere toeristen. Er komen (nog) niet heel veel backpackers naar de Filipijnen, waardoor er ook minder guesthouses en hostels gericht op deze doelgroep zijn. Aan prachtige resorts waar je zonder twijfel je huwelijksreis zou willen doorbrengen geen gebrek maar de goedkopere accommodaties zijn er in verhouding minder dan in een Laos bijvoorbeeld.

Hostels en guesthouses

De goedkope mogelijkheden tot overnachten in de Filipijnen zijn het grootst in de hoofdstad Manilla. Hier kun je voor zo rond de 5 euro een prima kamer krijgen. De kamer is dan waarschijnlijk wel weggestopt in een lelijk gebouw maar je kunt er goed slapen. Het probleem is wel dat het relatief lastig is om op de dag zelf nog een kamer te regelen. De goedkope opties zijn vaak volgeboekt. Als je niet van te voren reserveert ben je vaak genoodzaakt om alsnog een duurder hotel op te zoeken. In andere populaire bestemmingen in de Filipijnen, zoals Boracay en El Nido, is het al helemaal lastig een guesthouse te vinden. Met wat mazzel kom je een simpele bungalow tegen waarin je kunt verblijven maar dan betaal je wel al gauw 10/15 euro per nacht.

Overnachten Filipijnen

Hotels in de Filipijnen

In tegenstelling tot de guesthouses en hostels heb je qua middenklasse hotels meer dan genoeg keuze. Voor 20/25 euro per nacht kun je in de meeste toeristische bestemmingen wel terecht. In het hoogseizoen (december tot mei) is het wel wat lastiger, van te voren boeken is dan zeker aan te raden. De Filipijnen worden wel steeds populairder onder toeristen, goede kans dat daarmee het aantal accommodaties de komende jaren ook zal stijgen.

Prijzen vergelijken en boeken

Op Trivago worden alle hotelaanbieders vergeleken. Tevens wordt het aanbod van guesthouses en hostels steeds groter. Bekijk op de site de mogelijkheden die je hebt qua overnachten in de Filipijnen, vergelijk de prijzen en reserveer eventueel alvast een kamer!

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0