Coron

Coron

Coron is de grootste stad van het eiland Busuanga, behorend tot de provincie Palawan. Zoals wel vaker het geval is in de Filipijnen is de stad zelf niet de leukste bestemming van Busuanga. Vanuit Coron kun je echter wel de rest van het eiland bezoeken en de rest van het eiland heeft zeker veel te bieden. Het staat wereldwijd bekend als een geweldige bestemming om te wrakduiken. Daarnaast kun je ook hier mooi eilandhoppen en relaxen op het strand.

Duiken

Het gebied rondom Busuanga is een van de betere bestemmingen in de wereld om te wrakduiken – duiken opzoeken naar scheepswrakken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in dit gebied namelijk vel gevochten tussen de Japanners en de Amerikanen. Er liggen hier meerdere grote Japanse oorlogsschepen. Na een boottocht van 1 à 2 uur vanuit Coron kom je bij deze scheepswrakken aan. Sommige van deze wrakken liggen diep in de zee, terwijl andere zich in ondiep water bevinden. Niet alleen ervaren duikers, maar ook de beginners kunnen hier dus goed terecht. Er ligt ook een scheepswrak dichter bij het eiland, deze kun je al snorkelend ook bekijken. Dit scheepswrak wordt aangedaan door de meeste tours die hier worden georganiseerd.

Filmpje

We bezochten Coron en maakten dit filmpje van deze prachtige bestemming:


Tours

We raden meestal aan om de tours te vermijden en zelf alles te regelen. Voor Coron maken we een uitzondering. Er zijn veel hoogtepunten in de buurt, die allemaal alleen per boot bereikbaar zijn. Een tour is dan de goedkoopste optie om al deze punten te bereiken. Gelukkig zijn de tours van prima kwaliteit. Je hebt een flink aantal opties, die je ter plekke overal kunt boeken. Zo kun je een tour boeken gericht op de drie mooiste stranden van de omgeving, of meegaan met een tour langs de grootste hoogtepunten. De tour langs de hoogtepunten raden wij sowieso aan. De prijzen variëren tussen de 750 en 1,500 PHP.

Kayangan Lake

Een van de leukere activiteiten die je hier in de buurt kunt doen is het bezoeken van Kayangan Lake. In dit zoetwatermeer kun je heerlijk zwemmen en goed snorkelen. De omgeving van het meer is echter het hoogtepunt. Vanaf Coron vaar je tussen de rotsen door naar een kleine baai. Na een steile klim wordt je beloond met een prachtig uitzicht over deze omgeving. Het perfecte moment voor een foto. Dit is ook het punt waar we onderstaande foto maakten. Zeker niet overslaan dus.


Coron 3


Overnachten in Coron

Coron is de beste optie om te overnachten op Busuanga. Er zijn een aantal hostels, goedkope bungalows en zelfs betaalbare hotels. Ergens anders op het eiland overnachten kan ook, er zijn een paar leuke bungalows te vinden. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kun je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Coron

Onze hostel aanraders

Overige activiteiten

Busuanga is een mooi eiland, maar veel is er niet te doen. Er is wel een leuke hots pring, waar elke tricycle bestuurder je maar al te graag heen brengt. Ook is het leuk om een scooter te huren en het eiland op eigen houtje te verkennen. Helaas is er in Coron vrij weinig te doen. Er zijn een aantal goede restaurants en wat leuke barretjes, maar daar houdt het wel op. Helaas is er op het eiland zelf geen strand. Als je dus naar het strand wilt moet je deelnemen aan een tour, of een eigen boot regelen naar het strand. Dit is echter behoorlijk prijzig, niet ideaal als je gewoon een paar uurtjes wilt relaxen.


Coron 1


Het eiland Coron

Naast de stad Coron op Busuanga – waar dit artikel over gaat – ligt op korte afstand ook het eiland Coron. Op slechts twintig minuten varen van de stad Coron is het eiland Coron een redelijk leuke dagtrip als je wat tijd over hebt.

Coron in je route door de Filipijnen

Hoe kom ik er?

Busuanga heeft een vliegveld, dat op een halfuurtje rijden van Coron ligt. Er zijn een aantal airlines die rechtstreekse vluchten vanaf Manilla aanbieden. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Als je niet wilt vliegen kun je het beste de boot nemen vanuit El Nido, deze doet er ongeveer zeven uur over. Er gaat ook een rechtstreekse boot vanuit Manilla, deze tocht duurt veertien uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0