Backpacken Indonesie

Backpacken Indonesie

Indonesië is, in onze ogen terecht, één van de populairste bestemmingen onder backpackers. De mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het is een prachtig en veelzijdig land. Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ongeveer vijftig keer groter dan Nederland. Doordat Indonesië uitgestrekt is over een grote oppervlakte kent het een aantal verschillende klimaten. Zo vind je in het westen van Indonesië tropische regenwoud en in het oosten savanne landschap. Over de hele archipel zijn bergen en vulkanen te vinden. Enerzijds zorgen de – actieve – vulkanen voor grote schade en anderzijds maken ze Indonesië één van de vruchtbaarste landen op aarde.

Leuke locaties Indonesië

Backpacken in Indonesië

Indonesië is goedkoop, de hoogtepunten zijn er eindeloos, de bevolking is vriendelijk en de infrastructuur is vrij goed. We kunnen dus wel stellen dat Indonesië geschikt is voor backpackers. Indonesië is zo groot dat het onmogelijk is om alles te zien. Het landschap, de eilanden en de bergen, leiden ook tot langere reistijden tussen de verschillende locaties. Lees daarom over alle locaties die we voor je beschreven en bepaal welke je wilt bezoeken.

Vrijwilligerswerk Indonesië

Indonesië is een prachtig land maar helaas heerst er nog vrij veel armoede. Met vrijwilligerswerk kun mensen helpen voor wie jouw hulp heel belangrijk is. De vriendelijke, gastvrije mensen maken deze ervaring alleen maar mooier voor je. Op zowel het Indonesische als het Maleisische gedeelte van Borneo lopen vrijwilligers projecten. Ook op een meer toeristische locatie zoals Bali is je hulp zeer welkom. Zo kun je onder meer les geven in Engels op een school in Ubud, Bali. Bekijk alle projecten op Travelactive.

Reisgids Indonesië

Java

Het grootste eiland van Indonesië is Java. Het is een geweldig eiland om al backpackend te verkennen. De hoofdstad Jakarta is niet het toeristische hoogtepunt. De rest van Java compenseert dit ruimschoots. In het dichtbij Jakarta gelegen Bogor kun je de indrukwekkende botanische tuinen en een groot aantal rijstvelden bezoeken. Meer rijstvelden vind je in de buurt van Bandung, waar je een paar indrukwekkende vulkanen kunt zien. Verder richting het oosten ligt Yogyakarta, het culturele centrum van Indonesië. Bezoek hier ook het imposante Borobudur. Steden zoals Pangandaran en Bromo zijn ook een bezoekje waard. Bovendien maakt de goede infrastructuur op Java het reizen op dit eiland gemakkelijk.

Sumatra & Sulawesi

Ook Sumatra is een enorm groot eiland, met ontzettend veel interessante bestemmingen. Het eiland is nauwelijks te vergelijken met het dichtbevolkte Java. Sumatra is vooral bekend om haar flora en fauna. Je kunt er mooie eilanden bezoeken, gave trekkings maken en natuurlijk wilde orang-oetans spotten – het hoogtepunt van het eiland. Ook een bezoek aan Sulawesi is eigenlijk een reis op zich. Op dit eiland vind je een interessante cultuur, fraaie nationale parken en geweldig leuke eilanden.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Bali en Lombok

Bali en Lombok zijn twee toeristische hoogtepunten. Met name Bali is onder veel toeristen populair. De vele bezienswaardigheden, de Balinese cultuur, de mooie stranden en het goede uitgaansleven hebben het eiland bij veel reizigers populair gemaakt; niet alleen onder pasgetrouwde stellen, ook onder backpackers. Het minder toeristische eiland Lombok heeft nog mooiere stranden dan Bali. De nabij gelegen Gili eilanden ook. De eilanden zijn perfect te combineren met een bezoek aan deze regio. Sinds een aantal jaar kiezen ook veel reizigers voor het sfeervolle en mooie Nusa Lembongan, gemakkelijk bereikbaar vanaf Bali.

Reis Indonesië plannen

Als je besloten hebt naar Indonesië te gaan heb je allereerst een vliegticket Indonesië nodig. Voordat je het land binnen mag dien je over het juiste visum te beschikken. Eenmaal aangekomen heb je natuurlijk een plek nodig om te overnachten. Daarbij zijn onze tips over geld en vervoer handig.

Routes door Indonesië

Wees sociaal

Share on Facebook3Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Indonesie