Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno is het kleinste eiland van de drie Gili eilanden. Naast het kleinste eiland, is het ook veruit het rustigste eiland. Je kunt er dieren spotten en snorkelen, maar veel meer activiteiten zijn er niet. Van een uitgaansleven is al helemaal geen sprake. Veel accommodatie is er ook niet. Voor backpackers die van rust houden, niet veel andere toeristen willen tegenkomen en lekker op het strand willen liggen, is Gili Meno een heerlijke bestemming. Het eiland wordt daarom vooral bezocht door stelletjes. Als alleen reizende backpacker kun je beter voor Gili Trawangan of kiezen.

Snorkelen rondom Gili Meno

Rond zowel de noordoost als de westkust van Gili Meno kun je goed snorkelen. Je kunt op veel plekken terecht om een uitrusting te huren om daarmee zelf op pad gaan. Ook kun je vanaf het eiland duiktrips maken en je PADI-duikbrevet behalen. Door de rust op en rondom dit eiland, is het een fijne plek om te duiken. Je zult mooi koraal, fantastische vissen en veel schildpadden tegenkomen. Laat je daarna verwennen in een spa of ontspan tijdens een yogasessie.


Gili Meno


Gili Meno


Dieren spotten

In het midden van Gili Meno ligt een meer. Rondom het meer zie je allerlei mooie flora en fauna, waaronder een scala aan vogels. De omgeving van het meer is ook het thuis van de varaan. Met een beetje pech of geluk, spot je de grote hagedis. Nabij dit meer ligt ook het vogelpark Taman Burung. Hier zijn meer dan 200 vogels te vinden en wat andere dieren, waaronder reptielen.

Ten zuiden van de aankomstplek van de boten, ligt een opvang die schildpadden beschermt. Hier worden babyschildpadden acht maanden verzorgd, voordat ze vrijgelaten worden. Het is leuk om te zien hoe de schildpadden verzorgd en geholpen worden. Met een snorkel dit gebied verkennen is ook aan te raden.

Stranden

De stranden op Gili Meno zijn misschien wel de mooiste van de Gili eilanden. Dit en de rust, zijn de grootste pluspunten van het eiland. Spendeer dus zoveel mogelijk tijd op het strand, terwijl je zo min mogelijk beweegt. Kies elke dag een ander mooi plekje uit om de zonsondergang te aanschouwen. Op de fiets ga je gemakkelijk naar de verschillende stranden en andere fijne plekken op het eiland. Te voet en met de paardenkoets kom je ook een heel eind.


Gili Meno


Vervoer op Gili Meno

Je kunt alle afstanden op het eiland lopend afleggen. Als je een heel rondje om het eiland maakt ben je ruim een uur onderweg, maar andere afstanden zijn nooit langer dan twintig minuten lopen. Het is tevens mogelijk om een fiets te huren om een rondje over Gili Meno te maken.

Overnachten op Gili Meno

Er zijn niet zoveel accommodaties te vinden op het eiland. Wel zijn er een aantal nieuwe hostels bijgekomen in de afgelopen jaren, waardoor er nu ook voor backpackers meer mogelijkheden zijn. Tijdens het hoogseizoen kan het voorkomen dat alles vol zit. Vooraf reserveren kan dus wel handig zijn. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Gili Meno vermeld.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Op Bali kun je in Amed de boot naar Gili Meno nemen. Deze vaart twee keer per dag en is per overtocht anderhalf uur onderweg. Vanaf Lombok heb je meerdere opties om naar Gili Meno te reizen. De populairste optie is de boot pakken in Bangsal. Deze brengt je in een halfuur naar het eiland.

Ons oordeel
7/10

Gili Meno is een leuke bestemming als huwelijksreis of voor reizende stelletjes. Er hangt een fijne sfeer en het is er heel rustig, maar er is niet veel te doen. Voor koppels een prima bestemming, maar voor andere backpackers misschien een beetje saai.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.