Bogor

Bogor

Bogor ligt op slechts een uur rijden van Jakarta maar is een wereld van verschil met de drukke stad. Veel backpackers in Indonesië vliegen dan ook wel op Jakarta, maar slaan de stad zelf over en gaan meteen richting Bogor. Omringt door vulkanen en rijstvelden voelt dit ook veel meer als het Indonesië waar je voor komt. Een nadeel van de stad is wel dat het er vaak regent, bijna elke avond gaat het hier wel even los.

Bezienswaardigheden Bogor

Een van de leukste dingen in Bogor is een bezoek brengen aan de botanische tuinen, genaamd Kebun Raya. Deze botanische tuinen liggen naast het presidentieel paleis. De tuinen beschikken over ruim 10.000 planten en behoren daarmee tot de grootste van de wereld. Voor nog geen euro kun je de tuinen bezoeken en je kunt er heerlijk een paar uurtjes rondlopen . Vooral van maandag tot en met vrijdag is het er lekker rustig en zul je wellicht wetenschappers tegenkomen die onderzoek doen naar zeldzame planten die hier groeien. Het presidentieel paleis is overigens alleen te bezoeken als tour.


Bogor 1


Overnachten in Bogor

In het centrum van de stad kun je vrij gemakkelijk goedkope guesthouses en hostels vinden. Echt druk is het er ook niet vaak. Van te voren reserveren is in onze ogen niet nodig. Ook zijn er een paar leuke restaurants en barretjes te vinden in het centrum. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Bogor vermeld.

Rijstvelden

Zoals gezegd is Bogor omringt door rijstvelden. Heel leuk om meer over te weten te komen en natuurlijk om mooie foto’s van te maken. Beide kun je goed doen door een wandeling te maken in dit gebied. Er zijn een aantal hotels en andere bureaus in Bogor waar je deze ‘tours’ kunt boeken.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Je kunt vanuit Jakarta de trein pakken. Deze rit duurt een uurtje. Let er op dat de treinen tijdens het spitsuur hier vaak erg vol zijn.

Er gaan meerdere bussen per uur vanaf het Kampung Rambutan busstation in Jakarta naar Bogor. Deze doen er ongeveer drie kwartier over. Je kunt ook vanuit Bandung een rechtstreekse bus pakken, deze doet er ruim drie uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal