Munduk

Munduk

Munduk is een klein dorp gelegen in de bergen van Bali. Het dorp zelf is weinig interessant, maar de schitterende omgeving maakt het een hele leuke bestemming. Het is een wereld van verschil met de drukte van Kuta of Ubud. Hier zie je aanzienlijk minder toeristen, voor ons groot pluspunt. Munduk is de uitvalsbasis voor bijzonder mooie wandelroutes en voor het bekijken van een aantal prachtige watervallen.

Wandeltochten

Als je naar Munduk gaat moet je eigenlijk wel een wandeltocht maken. Hier hoef je echt geen ervaren wandelaar voor te zijn. Er zijn een aantal routes die je al in zo’n twee uur kunt afleggen. Daarbij moet je wel wat klimmen en dalen, maar dit moet geen problemen opleveren. Tijdens het wandelen bezoek je een schitterende waterval van 15 meter hoog en heb je meerdere indrukwekkende uitkijkpunten over de groene vallei. Langere tochten maken kan uiteraard ook. Dan loop je naar koffieplantages, authentieke dorpjes, rijstvelden en meer watervallen.


Munduk


Munduk


In de buurt

Munduk is ook een handige uitvalsbasis om interessante hoogtepunten in de regio te bezoeken. De Jatiluwih rijstvelden – een van de mooiste van Bali – liggen hier niet te ver vandaan. Ook de bekende tempel Pura Ulun Danu Bratan is goed bereikbaar vanuit Munduk.

Overnachten in Munduk

De Nederlanders waren in de koloniale tijd ook een fan van Munduk en kwamen hier om af te koelen en te genieten van de rustige omgeving. Er staan nog altijd een paar oude Nederlandse huizen in het dorp, deze herken je gelijk ten opzichte van de Balinese huizen. Een aantal hiervan zijn omgebouwd tot homestay. Overnachten doe je ook het beste in een homestay, echte hostels zijn hier niet te vinden. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Munduk vermeld.


Munduk


Reisgids Indonesië

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal