Dieng Plateau

Dieng Plateau

Het Dieng Plateau is een totaal andere ervaring dan andere bestemmingen op Java. Vooral voor natuurliefhebbers is het echter een hele leuke tussenstop in je reis over dit eiland. Het Dieng Plateau is een plateau (duh) op een gemiddelde hoogte van 2.300 meter, gelegen tussen de vulkanen. Er staan een aantal tempels, maar het hoogtepunt is toch wel het schitterende landschap.

Over Dieng Plateau

Je komt naar het Dieng Plateau om de indrukwekkende landschappen te bekijken. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt onder andere mineraalmeren, vulkaankraters en het hoogst gelegen dorp van Java bekijken. Zoals altijd bij vulkanen en hoge bergen heb je vanaf de top een schitterend uitzicht, wat het mooiste is met zonsopkomst. Dit haalt het niet bij de zonsopkomst van Bromo, maar als je van vroeg opstaan houdt kun je hier ook terecht voor de zonsopkomst. Loop hoe dan ook een rondje om het Telaga Warna meer en bekijk het uitzicht vanaf de Gunung Sikunir.


Dieng Plateau


Dieng Plateau


Tempels

In de 9e eeuw stonden hier nog vierhonderd hindoeïstische tempels, maar tegenwoordig staan er nog slechts acht tempels. Deze tempels behoren tot de oudere hindoeïstische tempels op Java en zijn daardoor van architectonisch groot belang. Voor bezoekers zonder specifieke interesse zijn de tempels echter niet heel bijzonder. Uiteraard moet je ze even bekijken als je bij het Dieng Plateau bent, maar het zijn niet de mooiste tempels van Indonesië.

Vervoer rondom het Dieng Plateau

Vanuit Wonosobo reis je in een klein uur naar het Dieng Plateau. Je kunt deze afstand per gedeelde minibus afleggen of je kunt kiezen voor duurder, maar comfortabeler privévervoer.


Dieng Plateau


Overnachten rondom het Dieng Plateau

In het dorp Dieng zijn een aantal guest houses te vinden, maar de prijs/kwaliteitsverhouding hiervan is matig. Je kunt beter terecht in Wonosobo. Hier zijn meer faciliteiten en vanuit hier ben je ook zo op het plateau. Er zijn helaas nog weinig accommodaties online te vinden. Neem een recente reisgids mee voor tips over de leukste overnachtingsmogelijkheden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Je kan het beste eerst naar Wonosobo reizen, om bij het Dieng Plateau te komen. Dit doe je het makkelijkst vanuit Yogyakarta. Met de minibus ben je er in ongeveer drieënhalf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.