Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu is een regio in het uiterste zuiden van Bali, op het schiereiland Bukit. Op dit schiereiland en rondom Uluwatu zelf liggen de mooiste stranden van Bali. De stranden rondom Uluwatu worden vaak bezocht, maar als je wat verder rijdt kom je op mooie stranden waar je nauwelijks andere westerse toeristen tegenkomt. Uluwatu is bovendien een geweldige surfspot. Surfers brengen over het algemeen een relaxte sfeer met zich mee en ook hier is dat het geval.

Stranden

De afstanden zijn groot in Uluwatu, een scooter huren is eigenlijk wel een must. Zeker als je meerdere stranden in Bukit wilt verkennen heb je wel een scooter nodig. Gelukkig is rondrijden op de scooter hier erg leuk, met goede wegen, relatief weinig verkeer en mooie uitzichten. Een van de mooiste stranden is Padang Padang beach. Na een leuke ingang tussen de rotsen kom je een klein, maar mooi strand. Helaas is het er – zeker in het hoogseizoen – vaak behoorlijk druk. Dreamland beach is het meest bezochte strand in Uluwatu, maar kun je juist daarom beter overslaan. Balangan beach is ook een prima alternatief. Meer naar het oosten ligt een van onze favoriete stranden van Bali; Pandawa beach. Dit strand is lang, breed en ligt in een prachtige omgeving. Het leukste is dat er nauwelijks andere westerse toeristen te vinden zijn. Locals en Indonesische toeristen komen hier wel op af, maar je ziet weinig westerlingen. Wat wij wel zo leuk vinden.


Uluwatu


Uluwatu tempel

Boven op een spectaculaire klif van 70 meter hoog ligt de Uluwatu tempel, een must see. De tempel zelf is niet zo bijzonder. Heel dichtbij kun je ook niet komen, de tempel is alleen open om te bidden en niet voor toeristen. De prachtige omgeving maakt dit echter ruimschoots goed. Pas wel goed op voor je spullen. Rondom de tempel leven veel apen die maar al te graag je spullen jatten. Vooral (zonne)brillen zijn populair. Loop hier ook niet rond met eten in je hand.

Surfen

De echt goede surfers onder ons kunnen terecht op de surfspot bij Uluwatu zelf, een van de beste spots van Bali. Als je een beginner bent kun je beter ergens anders naar toe. Neem dan een les bij Padang Padang beach. Zowel de echte beginners als de wat meer gevorderde kunnen hier terecht.


Uluwatu 2


Overnachten in Uluwatu

Er zijn een aantal leuke hostels en homestays in Uluwatu. Als je een scooter hebt kun je ook prima wat verder van Uluwatu vandaan overnachten. Met de scooter zijn alle andere dorpjes en stranden op de Bukit makkelijk bereikbaar. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Uluwatu vermeld.

Kecak dans

Een populaire activiteit in Uluwatu is het bijwonen van een traditionele Kecak dansvoorstelling. Boven op de klif, met een prachtige zonsondergang op de achtergrond, aanschouw je deze gave traditionele Balinese dans. Het is tegenwoordig een behoorlijk toeristische activiteit geworden, maar desondanks is het nog steeds erg leuk om bij te wonen. De voorstelling duurt ongeveer een uur.Uitgaan

In en rondom Uluwatu vind je een paar van de leukste bars van heel Bali. Zo kun je bij het ontzettend leuke Single Fin terecht voor een drankje met een spectaculair uitzicht, vooral met zonsondergang. Ook zijn hier regelmatig live muziek optredens die je bij kunt wonen. Met name op woensdag- en zondagavond zijn de feestjes hier leuk. Naast Single Fin kun je ook in andere tenten in de regio terecht voor een goed feestje. Zo zijn er rondom Padang Padang Beach een paar leuke bars, waar je onder los kunt gaan op een reggaefeest.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Huur een scooter om naar Uluwatu te reizen of regel een taxi die je er naar toe brengt. Rondom Kuta staat het verkeer altijd vast, maar eenmaal op het schiereiland Bukit kan de taxi gelukkig wel beter doorrijden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal