Gili Eilanden

Gili Eilanden

Een van favoriete bestemmingen van Indonesië; de Gili eilanden. Gili betekent klein, dus de kleine eilanden. Drie kleine eilanden om precies te zijn. Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. De eilanden liggen vlak voor de kust van Lombok en zijn zowel vanaf dit eiland als vanaf Bali goed bereikbaar. Enkele tientallen jaren geleden was dit nog een rustig paradijsje, waar voornamelijk veel backpackers kwamen. Inmiddels zijn de eilanden bij een groter publiek bekend en neemt het toerisme sterk toe. Echter is het hier nog steeds heerlijk rustig in vergelijking met de populaire buur Bali. Alle drie de Gili eilanden hebben een eigen karakter, maar ze zijn stuk voor stuk geweldig. De drie kleine eilandjes hebben allemaal mooie stranden, kenmerkende kokospalmen en idyllische bootjes in het heldere water.

Gili Trawangan

Het drukste, meest toeristische, maar misschien ook wel leukste eiland van de drie is Gili Trawangan. Hier vind je een verzameling van leuke barretjes, hippe restaurants, lounge bars en goede accommodaties. Als je wilt duiken is dit eiland je beste keuze. Er zijn veel duikscholen en goede duikspots. Het uitgaansleven is hier ook het beste. Gili Trawangan wordt wel steeds vaker bezocht en wij zijn een beetje bang dat het over tien jaar even toeristisch is als Bali.


Gili Eilanden 1


Gili Air

Met het toenemende toerisme op Gili Trawangan wijken veel backpackers af naar het rustigere Gili Air. De accommodaties zijn hier goedkoper en het is hier wat relaxer. Bovendien zijn de stranden en kustlijnen op Gili Air het mooist. Van de drie Gili eilanden is dit onze favoriet. Zeker als je niet elke avond wilt stappen is dit een goede keuze. De relaxte sfeer op het eiland maakt dit een heerlijke plek.

Gili Meno

Op Gili Meno is het nog rustiger. Zelfs in het echte hoogseizoen is het hier heerlijk rustig. Ook op Gili Meno zijn de stranden schitterend. Als je op zoek bent naar het verlaten tropische eiland gevoel is Gili Meno de spot voor jou. Gili Meno is vooral een aanrader voor stelletjes, als solo backpacker kan je beter op een van de twee eerder genoemde Gili eilanden terecht.

Doen op de Gili eilanden

Ondanks dat het drie kleine eilanden zijn is er genoeg te beleven op de Gili’s. Voor duik- en snorkelliefhebbers is het sowieso een geweldige bestemming. Er zijn ontzettend veel duikscholen te vinden, met name op Gili Trawangan maar ook op Gili Air. Met een duiktrip kan je de prachtige onderwaterwereld van deze regio beter verkennen. Je kan het ook wat simpeler houden door gewoon een snorkel te huren en vanaf het strand de zee in te lopen. Goede kans dat je dan een paar zeeschildpadden kunt spotten. Vraag ter plekke om de beste actuele spots.

Liever niet het water in? Geen probleem, er zijn nog genoeg andere leuke activiteiten op de Gili eilanden. Zowel Gili Trawangan als Gili Air zijn goed te verkennen per fiets. Een rondje om het eiland en af en toe stoppen bij de stranden of een barretje is zeker aan te raden. Vanwege de warmte is dit het beste aan het einde van de dag aan te raden. Pak dan gelijk de schitterende zonsondergang mee.

De Gili eilanden zouden geen Aziatisch eiland zijn als je er geen yoga lessen kon nemen. Op zowel Gili Trawangan als Gili Air zijn yogacursussen te vinden. Na een dagje yoga ben je ongetwijfeld nóg meer in de relax-modus.Overnachten Gili eilanden

Op alle drie de eilanden zijn genoeg accommodaties te vinden. Met name op Gili Trawangan en Gili Air zijn een aantal leuke hostels te vinden en goede guest houses. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Gili eilanden

De Gili eilanden in je route

Hoe kom ik er?

Vanaf zowel Bali als Lombok kan je de boot nemen naar de Gili eilanden. De meeste boten gaan naar Gili Trawangan, vanaf waar je gemakkelijk naar Gili Air of Gili Meno kan gaan. Als je op Bali bent kan je in meerdere plaatsen de boot pakken. Onder andere Sanur, Sereangan en Padangbai. Als je vanuit Lombok komt kan je de boot op Bangsal pakken. Je hebt veel mogelijkheden en dit kan je prima ter plekke regelen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0