Geld Indonesië

Geld Indonesië

De nationale munteenheid van Indonesië is de Indonesische rupiah. De wisselkoers tussen de euro en de rupiah verandert vaak, maar over het algemeen is een euro ongeveer 15.000 Rupiah. Het hoogste bankbiljet heeft een waarde van 100.000 rupiah dus reken op een flink pak biljetten als je geld gaat pinnen in Indonesië.

Pinnen in Indonesië

Pinnen is over het algemeen goed te doen. De meeste grote steden en toeristische bestemmingen hebben meerdere pin automaten. Niet elke daarvan accepteert ook maestro maar echt een probleem zal dit niet worden. Als je ook op de kleinere eilanden van Indonesië wilt rondtrekken raden we je aan van te voren genoeg rupiah mee te nemen. Pinnen is daar een stuk lastiger en ook geld omwisselen is vaak niet mogelijk.


Geld Indonesie


Budget backpacken in Indonesië

Indonesië is een van de goedkoopste landen in Azië om te backpacken. In de toeristische gebieden zoals Bali is het allemaal iets duurder, maar ook hier is het nog goed te doen. Als je echt goedkoop wilt reizen kun je voor 20 tot 25 euro per dag wel rondkomen. Als je wat meer luxe wilt en wat meer activiteiten wilt ondernemen kun je op zo’n 40 euro per dag rekenen. De kosten kunnen voornamelijk oplopen als je meerdere eilanden wilt bezoeken en dure boottochten of binnenlandse vluchten moet maken. Qua eten en drinken is Indonesië een van de goedkoopste landen van Azië, zeker als je bij lokale warungs eet. Lees meer over je budget voor backpacken in Indonesië en gebruik onze handige calculator.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Indonesië. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 8 € 14 € 23
Vervoer € 7 € 10 € 15
Eten en drinken € 4 € 8 € 15
Activiteiten € 5 € 8 € 12
Totaal € 24 € 40 € 65

Creditcard Indonesië aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Indonesië

Lees verder over Indonesië

Wees sociaal