Lovina

Lovina

Lovina is een populaire badplaats op Bali, maar eigenlijk niet te vergelijken met de meeste andere bestemmingen in deze categorie. In Lovina is het namelijk veel rustiger, zeker als je het vergelijkt met de chaos van Kuta. De badplaats is gelegen in het noorden van Bali, wat aanzienlijker minder bezocht wordt dan het drukke zuiden van het eiland. Lovina is eigenlijk meer een verzameling van een aantal kleine dorpen, die dankzij het toerisme steeds meer naar elkaar toe groeien.

Stranden

De stranden zijn hier veel rustiger, maar helaas ook minder mooi. Dit komt voornamelijk omdat het zand hier zwart is in plaats van wit. Deze kleur dankt het aan vulkaanuitbarstingen in de omgevingen. Ondanks dat kun je hier goed terecht voor een relaxt dagje.


Lovina


Dolfijnen spotten

De populairste activiteit van Lovina is het spotten van wilde dolfijnen. Net buiten de kust leven veel dolfijnen, wat absoluut bijzonder is om te zien. Met een boottocht heb je de kans om deze mooie beesten van dichtbij te bekijken. Een authentieke ervaring is dit helaas absoluut niet. Je gaat met tientallen andere boten het waard in, waarvan er vele niet veel geven om het welzijn van de dolfijnen. Het is zeer de vraag hoe goed deze populaire activiteit is voor de gezondheid van de dolfijnen. Laat je goed informeren over verantwoorde boten als je dit wilt doen. Bekijk ook onze blog over dolfijnen spotten in Lovina voor meer informatie hierover.

Duiken en snorkelen

De noordkust van Bali is de beste regio van het eiland om te duiken en snorkelen. Je kunt hiervoor dus ook goed terecht rondom Lovina. Ter plekke kun je een duik- of snorkeltrip boeken of duiklessen nemen. Rondom Amed, meer naar het westen, kun je echter nog beter duiken en snorkelen.

Overnachten in Lovina

Veel hostels zijn er niet te vinden in Lovina. Wel zijn er veel leuke homestays en andere goed betaalbare accommodaties. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer reserveren.

Overnachten Lovina

Onze hostel aanraders

Reisgids Indonesië

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0