Jakarta

Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. Het is ook veruit de grootste stad in het land. De meeste toeristen die door Indonesië reizen komen vroeg of laat in Jakarta terecht. Vaak is dit uitsluitend als tussenstop naar één van de veel mooiere plekken in Indonesië, zoals Bali. De stad is namelijk lang niet bij iedereen geliefd. De stad is vrij chaotisch, heeft veel smog en kent veel armoede. Vooral het verkeer in Jakarta is een grote ramp. De hele dag door staan de wegen vol met auto’s en even ergens naartoe rijden zit er niet in. Met al het verkeer dat dwars door elkaar rijdt en de gassen die dat uitstoot heb je niet echt de behoefte een wandeling door de stad te maken.

Winkelen

Buiten deze problemen is er in Jakarta wel genoeg te doen en kun je er wel een leuke tijd hebben. Vooral de gigantische winkelcentra in de stad zijn de moeite waard. De meeste zijn ’s avonds ook geopend en bieden plaats aan verschillende restaurants, bars en sommige zelf aan bioscopen. Deze winkelcentra zijn bij de lokale jeugd populair. De jongeren kunnen er hele dagen verblijven. De Grand Indonesia Mall is wat ons betreft het leukste winkelcentrum van Jakarta.


Jakarta 1


Overnachten in Jakarta

Een goedkope accommodatie in Jakarta regelen is wat lastiger dan in de meeste andere steden in Zuidoost-Azië. De stad is zo groot en het verkeer zo druk dat ter plekke iets zoeken niet zo gemakkelijk gaat. Van te voren een accommodatie boeken heeft voor Jakarta onze voorkeur. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Jakarta

Onze hostel aanraders

Bezienswaardigheden in Jakarta

De leukste dingen in Jakarta bevinden zich in de wijk Kota. Vooral de invloed van de Nederlanders op de geschiedenis van Indonesië is hier zichtbaar. Zo vind je hier een aantal musea gericht op dit verleden en zie je op sommige plekken nog invloeden van de Nederlandse architectuur terug. Lepangan Merdeka (vrijheidplein) is het centrale plein van Jakarta. Midden op het plein staat het nationaal monument. Een 132 meter hoge toren die Soekarno heeft laten bouwen. Verder is het nationaal museum zeker een bezoek waard.


Jakarta 2


Uitgaan

Hoewel de stad overdag grijs aandoet en niet bij iedereen in de smaak zal vallen is dit ‘s nachts een heel ander verhaal. Qua clubs hoort Jakarta zonder twijfel bij de beste steden in Azië. De clubs zijn goed in elkaar gezet en ook de dj’s zijn van hoog niveau. Bars van hoog niveau zijn ook aanwezig in Jakarta. Deze zijn soms lastig te vinden.

Jakarta in je route door Indonesië

Hoe kom ik er?

Jakarta heeft een groot vliegveld, met goede verbindingen met zowel Europa als Azië. Vanuit Nederland vliegen een aantal airlines rechtstreeks naar de Indonesische hoofdstad. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Als je al op Java bent kan je het beste de trein pakken naar Jakarta. Vanuit Bogor ben je een uur onderweg, de trein vanuit Bandung doet er ruim drie uur over, vanuit Yogyakarta doe je er minstens zeven uur over en vanuit Surabaya zelfs een kleine elf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0