Van Jakarta naar Bogor

Van Jakarta naar Bogor

Op korte afstand van de Indonesische hoofdstad Jakarta ligt Bogor, een koelere stad met botanische tuinen en gezellige markten. Veel backpackers kiezen vanuit Jakarta voor een dagtrip of reizen vanuit Bogor verder naar andere Javaanse bestemmingen. Voor deze trip van 60 kilometer kun je gebruik maken van de taxi of de trein.

Zo reis je van Jakarta naar Bogor:

1) Trein

De regionale trein is relatief snel, spotgoedkoop en vooral voor solo backpackers de beste manier van reizen tussen Jakarta en Bogor. Iedere twintig minuten kun je in Jakarta op de trein stappen in de centraal gelegen stations Juanda, Cikini of Cawang. Deze Commuter trein doet anderhalf uur over de reis naar Bogor en je betaalt voor een enkele reis slechts €0,40. Hiermee is de trein veruit het goedkoopste vervoermiddel naar Bogor.

Kaartje kopen: Op de stations kun je je ticket tot vlak voor vertrek aanschaffen.


2) Taxi

Als je comfortabel wil reizen en met een groep op pad bent, is de taxi een betaalbaar alternatief voor de trein. Voor deze korte afstand betaal je €12 tot €15 voor een taxirit, afhankelijk van het verkeer. Bij normaal verkeer duurt de rit minder dan een uur. Als je in een groep van vier reist, is de taxi dus sneller dan de trein en bovendien erg betaalbaar.

Kaartje kopen: Je kunt de taxi-app Grab gebruiken voor je boeking of op straat een taxi aanhouden.


Meer over deze bestemmingen: