Bromo Vulkaan

Bromo Vulkaan

De Bromo vulkaan is een bijzondere bestemming, eentje die bij velen hoog hun to do lijstje op Java staat. Het is een bijzonder actieve en onvoorspelbare vulkaan. Het maanachtige landschap rondom de Bromo vulkaan is hier een goede indicatie van. Het lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijs landschap achtergelaten. Dit staat mooi in contract met de groene omgeving en de planten en bomen die op andere bergen nog wel groeien. Eens zonsopkomst boven de vulkaan is een van de mooiere belevingen die je in Indonesië kunt meemaken.

Zonsopkomst boven de Bromo vulkaan

Bijna alle tours die je hier kunt boeken richten zich op de zonsopkomst boven de vulkaan. Rond deze tijd zijn de kleuren het indrukwekkendst en kun je de grote krater het best bewonderen. De meeste tours halen je rond half 4 in de nacht op en brengen je naar de berg Penanjakan. Deze berg is ongeveer 400 meter groter dan Bromo en ligt vlakbij de vulkaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de krater en diens omgeving. Na de zonsopkomst rijden de auto’s door naar de rand van de vulkaan, waar je het ‘maanlandschap’ van dichterbij kunt bekijken. Als je liever gaat lopen kan dit ook. Het is een wandeltocht van ongeveer twee uur vanaf Cemoro Lawang naar de berg Penanjakan. Vanuit Cemoro Lawang rechtstreeks naar de Bromo vulkaan lopen kan ook. Dit is ongeveer drie kwartier lopen.


Bromo


Overnachten

Overnachten rondom Bromo kan je het beste doen in het dorpje Cemoro Lawang. Dit is een relaxt dorpje, midden in de bergen. Ook de koude temperatuur kan voelen als een welkome afwisseling als je al wat langer op Java bent. Helaas zijn accommodaties hier best duur, gezien het beperkte aanbod en de grote vraag. Aangezien je midden in de nacht al richting de vulkaan vertrekt is in een andere stad slapen ook niet echt een optie. Er zijn niet veel van deze accommodaties te vinden online, op Booking kun je het beste terecht.

Overnachten rondom Bromo

Bromo 2


Bromo in je route door Indonesië

Hoe kom ik er?

Als je weinig tijd hebt of van ver komt is het vliegtuig nemen een goede optie. Malang heeft een klein vliegveld, met een aantal binnenlandse vluchten. Surabaya heeft echter een groter vliegveld en vanuit het hele land gaan er goedkope vluchten naar toe. Surabaya heeft een hele goede busverbinding met Malang. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Cemoro Lawang is de uitvalsbasis om de Bromo vulkaan te bezoeken. Dit dorpje is het best te bereiken vanaf Probolinggo. Deze stad is het best te bereiken met de bus vanuit Surabaya, deze doet er drie uur over. De bus vanuit Malang doet er een halfuur korter over. Je kunt ook vanuit Yogyakarta de bus nemen naar Probolinggo, dit duurt echter meer dan tien uur. Je kunt dan beter de trein nemen naar Surabaya en dan de bus pakken naar Probolinggo.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0