Vliegtickets Azië

Vliegtickets Azië

Als je een low budget backpack reis aan het plannen bent wil je natuurlijk ook een zo goedkoop mogelijk vliegticket. Om je hierbij te helpen hebben wij de beste opties voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we verschillende tips hoe je het goedkoopst vliegtickets Azië kunt boeken.

Tips goedkope vliegtickets Azië

Prijzen verschillen veel! Per dag, per luchthaven en per aanbieder. Iedere vliegticket aanbieder adverteert dat ze de goedkoopste zijn, maar in de realiteit is dit voor elk vliegticket anders. Als je dan ook echt het goedkoopste vliegticket wilt, dan ben je verstandig als je zelf eerst goede research doet. Hieronder vind je hoe je dit het best kunt doen.

Als je geen vaste vertrektijd hebt heb je sowieso al een voorsprong op veel andere reizigers. Van vrijdagmiddag tot maandagochtend zijn vliegtickets vaak duurder. Houd hier rekening mee. Probeer ook verschillende vertrek luchthavens. Vanaf Schiphol gaan de meeste vluchten, maar het is vaak ook duurder. Kijk of je veel kunt besparen door bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel te vliegen. Dit kan vaak echt tientallen euro’s schelen en sommige Nederlanders zijn dan zelfs nog sneller ter plekke.

Bekijk de kosten van een tussenstop in een andere stad. Als je bijvoorbeeld naar Vietnam wilt reizen kun je ook eerst een retour Singapore boeken, dan een los ticket van Singapore naar Hanoi en nog een ticket van Ho Chi Minh City naar Singapore. Zo kun je niet alleen een andere stad meepakken tijdens je reis, maar het kan ook veel geld schelen! Zorg wel dat er genoeg tijd tussen de verschillende vluchten zit, in dit geval ben je niet verzekerd voor vertragingen.

Vliegtickets Azië boeken

Zoals gezegd zijn er tussen de verschillende aanbieders vaak grote verschillen in de kosten, je doet er daarom verstandig aan meerdere aanbieders te vergelijken. Dit zijn onze favorieten:

Cheaptickets.nl
TIX.nl

Vliegen binnen Azië

Al in Azië maar toch een vliegticket nodig? Grote kans dat dit tijdens je backpack reis voorkomt. Niks is handiger dan dit gewoon vanaf je computer in je hostel te regelen. Via Cheaptickets.nl en de andere aanbieders op deze pagina kun vluchten binnen Azië vergelijken en direct boeken.