Backpacken Verenigde Arabische Emiraten

Backpacken Verenigde Arabische Emiraten

Grenzend aan Oman en Saoedi-Arabië ligt de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land bestaat uit zeven emiraten, waarvan er eigenlijk slechts twee interessant zijn voor toeristen. De emiraten zijn Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Ajman, Ras al-Khaimah en Fujairah. De Verenigde Arabische Emiraten is absoluut geen typische backpack bestemming. De emiraten zijn modern, het leven is er vrij duur en hostels zijn er nauwelijks te vinden. Een backpack reis hier maken zullen we daarom ook niet gelijk aanraden. Echter komen veel backpackers hier toch, omdat het een veel gemaakte tussenstop is tussen Europa en Azië. Je kunt er voor kiezen om niet slechts een paar uur op het vliegveld door te brengen, maar om enkele dagen hier door te brengen. Zo kun je toch weer een land toevoegen aan je lijst.

Dubai

Dubai is de bekendste en meeste bezochte emiraat. In tegenstelling tot de omliggende emiraten en landen is er in Dubai nauwelijks meer olie. De lokale macht besloot enkele tientallen jaren geleden om met het volop aanwezige kapitaal een toeristische bestemming op te bouwen. Dat is ze zeker gelukt. Enorme wolkenkrabbers, waaronder het hoogste gebouw ter wereld, prachtige hostels, attractieparken en gigantische winkelcentra werden hier uit de grond gestampt. In combinatie met het altijd warme klimaat en de ligging aan de Perzische Golf steeg het toerisme naar Dubai snel. Inmiddels is het een populaire bestemming geworden voor zonvakantie toeristen en weekend trips. Voor backpackers is het vooral een leuke tussenstop voor enkele dagen, om de reis tussen Europa en Azië op te breken.

Abu Dhabi

De meeste reizigers kiezen bij een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten voor Dubai. Toch is ook Abu Dhabi een interessante tussenstop, met meerdere interessante bezienswaardigheden. Naast een tussenstop kun je hier ook gemakkelijk vanuit Dubai naartoe reizen, om hier een dag door te brengen.