Vervoer Verenigde Arabische Emiraten

Vervoer Verenigde Arabische Emiraten

De afstanden in de Verenigde Arabische Emiraten zijn relatief klein. Wel zo handig, hierdoor kun je tijdens een een bezoek van enkele dagen meerdere emiraten bezoeken. Op deze pagina bespreken we de verschillende mogelijkheden om tussen de emiraten te reizen en binnen de emiraten zelf.

Vervoer in Dubai

Dubai heeft een modern en uitgebreid metronetwerk. Koop een dagkaart voor 14 dirham en reis tussen de verschillende gedeeltes van de stad. Er zijn ook bussen beschikbaar, maar aan de metro heb je meestal wel genoeg.

Vervoer in Abu Dhabi

Wil je goedkoop reizen in Abu Dhabi, maak dan gebruik van het busnetwerk. Een enkeltje kost slechts een paar Dirham. Er rijden kwalitatief goede bussen met airco, zeker niet onbelangrijk in dit warme land. Hou er wel rekening mee dat er een speciaal gedeelte is voor vrouwen. Een man mag hier alleen in staan als hij met zijn gezin reist.

Reizen tussen Abu Dhabi en Dubai

Naast natuurlijk de taxi (enkele reis €60,- voor vier personen) en georganiseerde dagtours kun je ook op eigen initiatief met de bus van Abu Dhabi naar Dubai en visa versa. De busreis duurt ongeveer tweeënhalf uur en meestal heb je een comfortabele touringcar. In Abu Dhabi heb het centrale busstation, maar in Dubai heb je Al Ghubaiba Bus Station en Ibn Battuta Bus Station.

– Al Ghubaiba Bus Station: vanuit dit busstation in Dubai kun je bus E100 nemen naar het centrale bussstation in Abu Dhabi. Voor een enkeltje betaal je 25 dirham, omgerekend zo’n €5,50. Elke twaalf minuten vertrekt er een bus. Het nadeel is dat het erg druk is omdat het busstation in een volkswijk ligt waar veel Indiërs en Pakistanen werken en gebruik maken van de bus.

– Ibn Battuta Bus Station: in vergelijking met Al Ghubaiba een veel rustiger busstation. Vanaf hier kun je bus E101 naar Abu Dhabi nemen. Elk half uur vertrekt er een bus en kost je ook 25 dirham voor een rit van ongeveer 200 kilometer.

* Let op, de busnummers en prijzen kunnen natuurlijk in de loop van de tijd veranderen. Informeer ter plaatsen of bekijk de website van Dubai-bussen.