Eilanden route

Eilanden route

Wil je tijdens je reis zoveel mogelijk eilanden – en daarmee zon, zee en strand – zien? Dan is deze eilanden route voor jou perfect. Als je deze route volgt zie je een groot aantal eilanden, die ook nog eens sterk van elkaar verschillen. Je bezoekt bovendien in een reis vier verschillende landen. Met de mogelijkheid om je reis uit te breiden en nog extra (ei)landen aan te doen. We hebben een route samengesteld zonder grote omwegen en welke ook qua visa goed te doen is.

De eilanden route

Route Eilanden


1) Ho Chi Minh City
Begin je reis in deze leuke stad in Vietnam. Je kunt goed naar Ho Chi Minh City toe vliegen, er de eerste dagen acclimatiseren aan Azië en je er bovendien goed vermaken.

2) Ho Chi Minh City > Phu Quoc
Phu Quoc is het leukste eiland van Vietnam. Het is er lekker rustig, wat je in staat stelt om bij te komen van alle drukte voorafgaande aan je reis.

3) Phu Quoc > Koh Rong
Ga – via de badplaats Sihanoukville – naar Koh Rong. Dit is een van onze favoriete eilanden in heel Azië.

4) Koh Rong > Koh Chang
Steeds meer backpackers vinden de weg naar het Thaise eiland Koh Chang. Het is er niet meer zo rustig als tien jaar geleden, maar nog steeds een relaxt eiland.

5) Koh Chang > Koh Samet
Koh Samet is een leuk eiland, waar je goed kunt uitgaan. Ook de Thai zelf gaan op dit eiland uit, een welkome afwisselingen van de feesten met alleen maar andere toeristen.

6) Koh Samet > Bangkok
Even een pauze van alle eilanden. Bangkok is een fascinerende stad, waar je ontzettend veel kunt zien en beleven.

7) Bangkok > Koh Tao
Ons favoriete eiland in Thailand; Koh Tao. Je kunt hier geweldig duiken, maar ook goed uitgaan en gewoon op het strand liggen.

8) Koh Tao > Koh Phangan
Koh Phangan is wereldwijd berucht vanwege de Full Moon feesten. Ook op de dagen zonder volle maan worden er grote feesten georganiseerd.

9) Koh Phangan > Koh Samui
De toename van zonvakantie toeristen heeft Koh Samui geen goed gedaan. Het was vroeger een paradijs voor backpackers, maar is nu nauwelijks meer aan te raden.

10) Koh Samui > Phuket
Voor Phuket geldt min of meer hetzelfde als voor Koh Samui. De sfeer is hier eigenlijk nog slechter. Gelukkig zijn er wel veel prachtige eilanden in de buurt van het eiland te vinden.

11) Phuket > Koh Phi Phi
Koh Phi Phi is prachtig en zeker een must see tijdens je route over de eilanden. Het toerisme is helaas net iets te aanwezig, wat iets van de charme heeft weggenomen.

12) Koh Phi Phi > Koh Lanta
In tegenstelling tot Koh Phi Phi is het op Koh Lanta nog heerlijk rustig. Je kunt er minder doen, maar na alle drukke eilanden is dat wel even lekker.

13) Koh Lanta > Koh Lipe
Op Koh Lipe vind je nog meer rust. Een paar dagen zonnen en snorkelen, zonder je te storen aan de dronken Engelsen.

14) Koh Lipe > Langkawi
Vaar over de grens met Maleisië naar Langkawi. De schitterende natuur en grote variëteit aan activiteiten houden je hier wel even bezig.

15) Langkawi > Penang
Op Penang heerst een totaal andere sfeer dan op de andere eilanden in deze lijst. Een leuk, laatste eiland om een andere cultuur te evenaren.

16) Penang > Kuala Lumpur
Sluit je reis af in de de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Uiteraard geen eiland, maar je kunt hier wel gemakkelijk doorreizen naar andere locaties in Azië of terug naar Nederland.

We want more!

Nog niet genoeg eilanden gehad? In Maleisië zijn nog een groot aantal andere interessante eilanden te vinden. Bekijk onze route door Maleisië voor meer informatie. Als eilanden liefhebber kun je de Gili eilanden eigenlijk ook niet overslaan. Met onze route door Indonesië bezoek je ook deze leuke eilanden! Bekijk ook onze blogpost over onbekende Thaise eilanden, deze hebben we niet meegenomen in bovenstaande route maar zijn wel ontzettend leuk om te bezoeken. Ook kun je gaan eilandhoppen in de Filipijnen.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.