Phuket

Phuket

Phuket is het grootste en meest bezochte eiland van Thailand. Het eiland is zowel bij westerse als Aziatische toeristen geliefd vanwege de schitterende stranden en de vele recreatiemogelijkheden op het eiland. Zo vind je in Payong en Kata talloze uitgaansgelegenheden. Buiten dit heeft Phuket ook een gevarieerd landschap vol heuvels, rotsen, watervallen en tropische vegetatie.

Uitgaan op Phuket

Het grootste uitgaanscentrum is in Patong te vinden. Hier vind je vele clubs, bars en natuurlijk ook ‘gogo-bars’, waar Thailand, en met name steden als Pattaya, bij velen bekend om staan. Ook in Kata en Karon vind je genoeg verschillende bars om een leuke avond of nacht te hebben.


Phuket


Stranden op Phuket

De populariteit die Phuket heeft opgedaan als zonvakantiebestemming is vooral op en rondom de stranden goed zichtbaar. Overal staan parasols met daaronder vooral westerse toeristen. Vooral op Patong Beach, het bekendste strand van de regio, is dit het geval. Minder bekende, en daardoor misschien wel leukere, stranden zijn Kamala Beach en Karon Beach. Hoewel ook hier de commercie steeds meer het straatbeeld domineert.

WithLocals in Phuket

Een ontzettend leuke manier om Phuket te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Phuket

Phuket 2


Overnachten

Ondanks de ‘all-inclusive resorts’, die steeds meer verschijnen in deze regio, zijn er voor reizigers met een kleiner budget voldoende opties. Vermijd de plekken rondom de kust en probeer iets in stedelijke gebieden als Phuket-stad en Patong te vinden, als je een goedkope accommodatie zoekt. Vaak vind je al snel een goed guesthouse waar je voor een paar euro kunt overnachten. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Phuket

Onze hostel aanraders

Duiken op Phuket

Phuket is een van de beste plaatsen in Thailand om te (leren) duiken. Koh Samui is ook een populaire duikbestemming, maar heeft niet zoveel duikcentra als Phuket. Met name in de grootste badplaats Patong zijn veel mogelijkheden om te duiken. Al deze duikcentra hebben zich op Phuket gevestigd omdat een aantal van de beste duikplekken van Thailand zich rondom het eiland bevinden. De Siliman-eilanden worden door velen beschouwd als de mooiste duikbestemming van Thailand en ze zijn relatief makkelijk te bereiken vanaf Phuket. Deze, veelal onbewoonde, eilanden liggen ongeveer 60 kilometer van het eiland en ze zijn goed te bereiken met de boot. Iets dichterbij zijn de Rajah-eilanden en de Phang Nha-baai. Als je niet kunt duiken, kun je een cursus van een paar dagen volgen en je duikbrevet halen. Een andere optie is deelnemen aan een spoedcursus om de beginselen te leren, zodat je meteen het water in kunt. Uiteraard kun je ook alleen snorkelen en alsnog genoeg moois zien.


Phuket 3


Hoe kom ik er?

Phuket heeft een druk vliegveld. Er vertrekken tientallen vluchten per dag richting Bangkok. Maar ook andere locaties in Thailand, zoals Pattaya en Koh Samui zijn te bereiken. Internationaal gaan er vluchten naar onder meer Kuala Lumpur, Singapore en Hong Kong. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Er gaan rechtstreekse langeafstandsbussen vanuit alle grote steden in het zuiden van Thailand. Ook vanuit de hoofdstad Bangkok ben je gemakkelijk in Phuket met de bus. Voor 15 à 20 euro ben je in ruim twaalf uur op je bestemming.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on Google+0