Phuket

Phuket

Phuket is het grootste en meest bezochte eiland van Thailand. Het eiland is zowel bij westerse als Aziatische toeristen geliefd vanwege de schitterende stranden en de vele recreatiemogelijkheden op het eiland. Zo vind je in Payong en Kata talloze uitgaansgelegenheden. Daarnaast heeft Phuket ook een gevarieerd landschap vol met heuvels, rotsen, watervallen en tropische vegetatie.

Stranden op Phuket

Dat Phuket een populaire zonvakantie bestemming is zie je vooral open en rondom de stranden goed terug. Patong Beach is het bekendste en populairste strand van Phuket. Wat ons – en elke andere backpacker – betreft echter zeker niet het leukste strand. Je kunt het enigszins vergelijken met het tevens beruchte Kuta op Bali. Luxe restaurants, grote hotelketens, enorme shopping malls en een bijzonder nachtleven trekken een ander publiek aan dan waar de gemiddelde backpacker op zoek naar is. Ook Kata Beach is erg populair. Op beide stranden kun je terecht als je wateractiviteiten wilt ondernemen.

De leukere stranden op Phuket – en die zijn er gelukkig wel – zijn tevens de rustigere stranden. Je moet vaak wat meer moeite doen om hier te komen. Huur een scooter en rij op eigen houtje door het chaotische verkeer op Phuket naar deze verborgen pareltjes. Banana Beach, Freedom Beach, Nai Harn Beach en Nai Thon Beach zijn een aantal van onze favoriete stranden op Phuket.


Phuket 2


Bezienswaardigheden op Phuket

Je bezoekt Phuket niet per se vanwege culturele redenen, je komt er waarschijnlijk voor de mooie stranden, de omgeving van Phuket en eventueel om het uitgaansleven. Toch zijn er wel een aantal bezienswaardigheden te vinden op het eiland. De Witte Boeddha is daar absoluut een van. Met een lengte van 45 meter hoog is het een opvallende verschijning. Dankzij de locatie op een berg kun je het beeld vanuit de wijde omgeving zien. Probeer hier rondom zonsondergang te zijn, voor een extra mooi uitzicht over de omgeving. Het is ook zeker niet het enige viewpoint van het eiland. Karon Viewpoint is een ander mooi plekje om de fraaie omgeving te bewonderen.

Uitgaan

Als je Khao San Road in Bangkok al een gekkenhuis vind, zal je al helemaal je ogen uit kijken in Bangla Street in Patong. De beruchte ‘gogo-bars’ – die je ook veel in het (verschrikkelijke) Pattaya vind – zie je hier volop. Andere bars en clubs zijn ook in overvloed en uiteraard ontbreken te pingpongshow’s ook niet.


Phuket


Phang Nga baai

Op een uur varen van Phuket ligt de prachtige Phang Nha baai. Enorme kalkstenen rotsen domineren hier het landschap. Sommige zijn groot dat het heuse eilandjes zijn geworden, anderen rotsformaties houden het bij een piek ver boven het water. De baai is enigszins vergelijkbaar met Ha Long Bay in Vietnam. Elk hostel en toeristenbureau op Phuket biedt een tour aan naar deze baai. Het is absoluut erg toeristisch en net wat te druk, maar toch blijft het heel mooi en moet je dit wel gezien hebben. Als je het leuk vindt om grotten te verkennen ben je hier ook op de juiste plek.

Overnachten

Ondanks de ‘all-inclusive resorts’, die steeds meer verschijnen in deze regio, zijn er voor reizigers met een kleiner budget voldoende opties. Vermijd de plekken rondom de kust en probeer iets in stedelijke gebieden als Phuket-stad en Patong te vinden, als je een goedkope accommodatie zoekt. Vaak vind je al snel een goed guesthouse waar je voor een paar euro kunt overnachten. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Phuket vermeld.


Phuket 3


Duiken op Phuket

Phuket is een van de beste plaatsen in Thailand om te (leren) duiken. Koh Samui is ook een populaire duikbestemming, maar heeft niet zoveel duikcentra als Phuket. Met name in de grootste badplaats Patong zijn veel mogelijkheden om te duiken. Al deze duikcentra hebben zich op Phuket gevestigd omdat een aantal van de beste duikplekken van Thailand zich rondom het eiland bevinden. De Siliman-eilanden worden door velen beschouwd als de mooiste duikbestemming van Thailand en ze zijn relatief makkelijk te bereiken vanaf Phuket. Deze, veelal onbewoonde, eilanden liggen ongeveer 60 kilometer van het eiland en ze zijn goed te bereiken met de boot. Iets dichterbij zijn de Rajah-eilanden en de Phang Nga-baai. Als je niet kunt duiken, kun je een cursus van een paar dagen volgen en je duikbrevet halen. Een andere optie is deelnemen aan een spoedcursus om de beginselen te leren, zodat je meteen het water in kunt. Uiteraard kun je ook alleen snorkelen en alsnog genoeg moois zien.

Reisgidsen Thailand

Hoe kom ik er?

Phuket heeft een druk vliegveld. Er vertrekken tientallen vluchten per dag richting Bangkok. Maar ook andere locaties in Thailand, zoals Pattaya en Koh Samui zijn te bereiken. Internationaal gaan er vluchten naar onder meer Kuala Lumpur, Singapore en Hong Kong. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Er gaan rechtstreekse langeafstandsbussen vanuit alle grote steden in het zuiden van Thailand. Ook vanuit de hoofdstad Bangkok ben je gemakkelijk in Phuket met de bus. Voor 15 à 20 euro ben je in ruim twaalf uur op je bestemming.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest15Tweet about this on TwitterShare on Google+0