Sukhothai

Sukhothai

Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand dat vooral bekend is dankzij een aantal mooie bezienswaardigheden. Sommigen noemen het zelfs de belangrijkste historische plaats van Thailand. Sukhothai was namelijk de hoofdstad van de regio toen de Thai een florissante tijd doormaakten. Veel van de toen vergane rijkdommen werd geïnvesteerd in het bouwen van schitterende tempels. Waar in een andere voormalige hoofdstad, Ayutthaya, de ruïnes veelal vergaan zijn, zijn ze in Sukhothai goed bewaard gebleven.

Bezienswaardigheden in Sukhothai

Veruit de beste bezienswaardigheden zijn te vinden in het Sukhothai Historical Park, vermeld op de UNESCO werelderfgoed lijst. In het park staan 21 historische ruïnes. Binnen een straal van vijf kilometer van het park vind je nog 70 ruïnes. Je betaalt een paar euro om alles te kunnen zien en dat is het zeker waard. De tempels zijn vergelijkbaar met de Angkor Wat tempels in Siem Reap (Cambodja), hoewel ze qua grootsheid niet in de buurt komen. Wat Mahathat is de mooiste tempel in Sukhothai. De unieke architectuur van deze regio is hier goed te zien. Als je genoeg tempels hebt gezien en toch nog wat cultureels wilt ondernemen, kun je een bezoek brengen aan het Ramkhamhaeng Nationaal Museum. Hier leer je meer over de fascinerende geschiedenis en cultuur van Sukhothai.


Sukhothai


Overnachten in Sukhothai

De stad wordt vooral veel aangedaan door toeristen op rondreizen. Deze mensen verblijven meestal in middenklasse hotels, maar er zijn voor backpackers ook genoeg opties. Voor wie van Bangkok naar Chiang Mai (in het noorden) reist, ligt Sukhothai redelijk op de route. Veel backpackers, die genoeg tijd hebben om veel te zien, maken hier dan ook een tussenstop. Als je aankomt, zul je weinig moeite hoeven te doen om een guesthouse te vinden. Vooral in het nieuwe gedeelte van de stad zijn veel prima guesthouses te vinden. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Sukhothai vermeld.


Sukhothai 2


Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Sukhothai heeft een eigen vliegveld. Veel op gevlogen wordt hier echter niet. Er gaan wel vluchten vanaf Bangkok, die doen er ruim een uur over. Een optie als je weinig tijd hebt. Bekijk onze pagina over vliegtickets Thailand voor meer tips voor het boeken van deze binnenlandse vluchten.

De stad is uitstekend bereikbaar per bus. De bus vanuit Bangkok doet er ruim zes uur over, vanaf Chiang Mai is het ongeveer vijf uur rijden, vanuit Chiang Rai is het negen uur en de bus vanuit Phitsanulok brengt je er in een uur. Vanuit Mae Sot - gelegen aan de grens met Myanmar - is het drie uur met de bus. Buskaartjes koop je ter plekke of via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal