Koh Mook

Koh Mook

Koh Mook is een eiland gelegen in de ontzettend populaire Andaman Zee. In tegenstelling tot de druk bezochte eilanden in de regio is het hier lekker rustig. Op Koh Mook kun je lekker relaxen, maar er zijn ook een aantal leuke dingen te doen. Verwar het eiland overigens niet met Koh Mak, wat je in het Thais ongeveer hetzelfde uitspreekt. Waar Koh Mak dichtbij Cambodja ligt is Koh Mook – soms ook geschreven als Koh Muk – gelegen in het zuiden, dichtbij Koh Lanta.

Emerald Cave

Het hoogtepunt van Koh Mook is wat ons betreft de Emerald Cave. Nadat je door een tunnel van 80 meter bent gezwommen kom je op een ‘verborgen’ strand terecht dat wordt omringt door de jungle en de typische kalkstenen rotsen. Een geweldige ervaring, het is ook niet voor niets dat de grot vaak bij de mooiste bezienswaardigheden van het land genoemd wordt. Helaas hebben deze vermeldingen ook geleid tot veel toeristen. Je zult zeker niet alleen zijn in deze ‘verborgen’ plek.


Koh Mook


Koh Mook


Overnachten op Koh Mook

Er is een nieuw, leuk hostel op Koh Mook en er zijn een aantal guest houses waar je terecht kunt. In onze Reisgids Thailand staan de leukste accommodaties van Koh Mook beschreven.

Overige activiteiten

Op Koh Mook kun je duik- en snorkeltrips boeken. Dit is op zich wel leuk, maar er zijn hier veel betere opties voor in Thailand. Wel erg leuk is het om een fiets te huren en het eiland zelf te verkennen. Je kunt een aantal leuke routes volgen. Uiteraard is lekker op het strand liggen ook een goede optie.


Koh Mook


Dagtrip

Op een klein uur varen van Koh Mook ligt het eilandje Koh Kradan. Dit is wat ons betreft een van de mooiste eilanden van heel Thailand. Je kunt ervoor kiezen om hier een paar dagen heen te gaan, maar je kunt ook op Koh Mook blijven en Koh Kradan alleen als dagtrip bezoeken. Beide zijn hele leuke opties.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Vanuit de gehele regio gaan wel boten naar Koh Mook. Zo is het eiland een stop in de bootroute tussen Koh Lanta en Koh Lipe. Ook vanaf eilanden als Koh Jum en Koh Kradan kun je de boot pakken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal