Krabi

Krabi

Krabi is een relatief kleine provincie gelegen aan de Andaman Zee. De regio rondom de Andaman Zee is in onze ogen één van de mooiste in heel Azië. Dit geeft ook gelijk het grootste pluspunt van Krabi aan; zon, zee en strand. Net zoals het dichtbij gelegen Phuket zorgen de indrukwekkende rotsformaties voor een schitterend plaatje. Krabi wordt, net zoals Phuket, bezocht door zowel backpackers als andere toeristen. Zo is het maken van een zonvakantie populair in deze regio. Gek genoeg voelt het hier nog wel authentiek Thais aan. Meer landinwaarts is de prachtige natuur. Rotsen, grotten, watervallen en ongerepte oerwouden liggen allemaal in deze mooie provincie. Zowel aan de kust als meer landinwaarts zul je dan ook vele rotsklimmers tegenkomen die zich hier uitleven.

Stranden in Krabi

Ao Nang is het mooiste, en populairste, strand van Krabi. Het is een klein dorpje dichtbij de stad Krabi, maar behalve het strand is er weinig te beleven. Wel kun je vanaf Ao Nang de boot pakken naar een paar van de schitterende eilanden in de Andaman Zee. Het bekende Koh Phi Phi is bijvoorbeeld goed te bereiken vanaf hier en is absoluut een aanrader. Andere mooie stranden zijn Hat Ton Sai en Hat Rai Leh.


Krabi 1


Overnachten in Krabi

De stad Krabi zelf is niet geweldig. Het is een geschikte uitvalsbasis richting de eilanden in de regio, maar echte hoogtepunten zijn er nauwelijks te vinden. Overnachten kan je hier prima, voor goede prijzen ook. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Krabi

Onze hostel aanraders

Hoe kom ik er?

Krabi heeft een vliegveld, wat flink aan het groeien is. Binnen Thailand vlieg je vanaf onder andere Bangkok en Chiang Mai naar Krabi toe. Tevens gaan er een aantal directe internationale vluchten naar toe, vanaf bijvoorbeeld Kuala Lumpur en Singapore. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Vanaf zo goed als eiland in de regio gaat wel een boot naar Krabi, vaak in combinatie met een minibus rit.

Met de bus kan je vanaf onder andere Bangkok, het Khao Sok National Park en Phuket rechtstreeks naar Krabi.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0