Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phangan is één van de populairste bestemmingen onder backpackers in Thailand. Deze populariteit komt voornamelijk door de bekende Full Moon feesten die hier plaats vinden. Koh Phangan bestaat uit zes eilanden en is binnen een uur te bereiken vanaf Koh Samui. De eilandengroep was vroeger uitsluitend populair bij backpackers. Sinds een paar jaar heeft het een breder publiek. Naast het uitgaansleven vind je op Koh Phangan een groot aantal prachtige stranden en veel mooie natuur. Door alle toeristen en de mooie omgeving, is er een groot aanbod aan watersporten, zoals duiken en snorkelen.

Full Moon Party

Op Koh Phangan is het elke dag feest. De meeste toeristen komen om uit te gaan. Ook op dagen waarop er geen Full Moon feest plaatsvindt, zijn er genoeg plekken waar je kunt stappen.

Op de Full Moon feesten wordt de volle maan uitvoerig gevierd met buckets gevuld met drank en hallucinerende drugs. De feesten zijn inmiddels wereldwijd (berucht en) bekend en lokken elke maand tienduizenden feestgangers. Lees meer over de Full Moon Party en bekijk data waarop deze plaatsvinden.


Koh Phangan


Overnachten op Koh Phangan

Ondanks het groeiende aantal toeristen is Koh Phangan nog steeds heel geschikt voor backpackers. Het prachtige water, het uitgaansleven en de relaxte sfeer maken het eiland nog steeds een heerlijke plek. Deze fijne sfeer heeft te maken met de redelijk afgelegen locatie: er is geen vliegveld op Koh Phangan. Het uitgaansleven bevindt zich op Haad Rin. Als je dit wilt meemaken kun je daar het best een slaapplek zoeken. De meeste goedkope accommodaties zijn helaas verdwenen en zeker rond de Full Moon feesten schieten de prijzen omhoog. Ter plekke een kamer zoeken is vooral in deze periode heel lastig. Waar we voor bijna elke stad aanraden op locatie iets vinden kun je voor Koh Phangan beter reserveren. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Phangan vermeld.

Doen op en rondom het eiland

In de avond ga je natuurlijk naar een van de feesten, maar overdag is er ook genoeg te doen op Koh Phangan. De duiklocaties zijn niet zo mooi als die van buureiland Koh Tao, maar de mogelijkheden zijn hier nog steeds prima te noemen. Vooral aan de westkust van het eiland zijn mooie duikstekken te vinden. Als je liever wilt snorkelen kun je het best bij Haad Mae terecht.

Ook kun je op Koh Phangan Muay Thai lessen nemen of in het stadion een wedstrijd bekijken. Verder is er een groot paintballterrein waar je de hele middag terecht kunt. In waterpark Challenge Phangan waan je je als deelnemer van het programma WipeOut, verzekerd van een adrenalinekick of trek je wandelschoenen aan en hike naar de top Khao Ra – de hoogste berg van Koh Phangan – en doorkruis Namtok Phaeng, het waterval nationaal park.

Ga je niet elke avond feesten, dan kun je de Thong Sala avondmarkt bezoeken. Op deze night market staat eten centraal. Vooral de vis is er heerlijk! Bekijk de zonsondergang op het strand of vanaf een mooi uitzichtpunt. Het strand is de ideale setting voor een heerlijke massage en yoga- of meditatielessen. Daarnaast kun je op Koh Phangan een kookcursus volgen, zodat je je favoriete curry thuis ook kunt maken.

Koh Phangan is behoorlijk groen, telt zeven watervallen en heeft mooie stranden. Het is zonde de rustige stranden en watervallen niet te bezoeken. Met een scooter verken je het eiland het gemakkelijkst. Vergeet je snorkelsetje niet. Heb je het eiland gezien, maak dan een boottrip. Meestal stoppen de boten op een mooie plek waar je kunt kajakken of snorkelen.


Koh Phangan


Koh Mae

Een leuke afwisseling van het feesten op Koh Phangan is Koh Mae; een mini eilandje dat door een zandbank wordt verbonden met Koh Phangan. Dit onbewoonde eiland is de perfecte plek om op avontuur te gaan. Je kunt hier namelijk verlaten bungalows vinden, maar ook ongerepte natuur en een prachtige onderwaterwereld!

Koh Mae is gemakkelijk te bereiken. Neem een taxi/tuktuk of pak de scooter naar het strand Haad Mae, in het noorden van Koh Phangan. Vanaf dit strand kun je lopend naar Koh Mae. De zandbank richting Koh Mae is één van de weinige stranden waar schoenen geen overbodige luxe zijn, want de kleine kiezeltjes op het strand kunnen erg vervelend zijn om op te lopen. Ook op het eilandje zullen schoenen van pas komen! Als je de zandbank eenmaal bent overgestoken ben je op Koh Mae. Het grootste deel van dit eilandje is jungle. Wanneer je het eiland oploopt zie je bijna meteen een groepje verlaten bungalows. Een bijzondere plek om een paar foto’s te maken! De bungalows zijn behoorlijk vervallen en gaan als het ware op in de jungle. Sinds de eigenaar de bungalows in 2011 heeft verlaten is Koh Mae weer onbewoond. Verder kun je rondom Koh Mae erg mooi snorkelen, dus neem zeker je snorkelset mee! Zorg er wel voor dat je het eiland op tijd verlaat, want de zandbank is er alleen wanneer het eb is.

Na je bezoek aan Koh Mae is het strand Haad Mae, via waar je op Koh Mae bent gekomen, ook zeker een bezoekje waard. Wat ons betreft is dit één van de mooiere stranden op Koh Phangan en de ideale plek om aan het drukke feestgedruis op het eiland te ontsnappen.


Koh Phangan


Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

De boot van Koh Samui doet er 20 minuten tot een uur over, afhankelijk van de boot die je neemt. Als je uit Koh Tao komt, doe je er ruim een uur over. Er gaan ook rechtstreekse boten vanaf het vaste land: vanaf Chumphon is het ongeveer tweeënhalf uur varen. In Bangkok kan je ook bus/boot combinatietickets kopen. Deze hele reis duurt dan zeventien uur. Bekijk ook ons artikel over vervoer van Bangkok naar Koh Samui en omgeving.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal