Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phangan is één van de populairste bestemmingen onder backpackers in Thailand. Deze populariteit komt voornamelijk door de bekende Full Moon feesten die hier plaats vinden. Koh Phangan bestaat uit zes eilanden en is binnen een uur te bereiken vanaf Koh Samui. De eilandengroep was vroeger uitsluitend populair bij backpackers. Sinds een paar jaar heeft het een breder publiek gekregen. Naast het uitgaansleven vind je op Koh Phangan een groot aantal prachtige stranden en veel mooie natuur. Door al de toeristen en de mooie omgeving vind je ook hier een aanbod met verschillende watersporten, zoals duiken en snorkelen.

Full Moon Party

Op Koh Phangan is het elke dag wel feest. De meeste toeristen komen om uit te gaan. Ook op de dagen waarop er geen Full Moon feest plaatsvindt, zijn er genoeg plekken waar je kunt stappen.

Op de Full Moon feesten wordt de volle maan uitvoerig gevierd met buckets gevuld met drank en hallucinerende drugs. De feesten zijn inmiddels wereldwijd (berucht en) bekend en lokken elke maand tienduizenden feestgangers. Lees meer over de Full Moon Party en bekijk data waarop deze plaatsvinden.


Koh Phangan


Overnachten op Koh Phangan

Ondanks het groeiende aantal toeristen is Koh Phangan nog steeds heel geschikt voor backpackers. Het prachtige water, het uitgaansleven en de relaxte sfeer maken het eiland nog steeds een heerlijke plek. Deze fijne sfeer heeft te maken met de redelijk afgelegen locatie – er is geen vliegveld op Koh Phangan. Het uitgaansleven bevindt zich op Haad Rin. Als je dit wilt meemaken kun je daar het best een slaapplek zoeken. De meeste goedkope accommodaties zijn helaas verdwenen en zeker rond de Full Moon feesten schieten de prijzen omhoog. Ter plekke een kamer zoeken is vooral in deze periode heel lastig. Waar we voor bijna elke stad aanraden op locatie iets vinden kun je voor Koh Phangan beter reserveren. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Koh Phangan

Onze hostel aanraders

Doen op en rondom het eiland

In de avond ga je natuurlijk naar een van de feesten, maar overdag valt er ook genoeg te doen op Koh Phangan. De duiklocaties zijn niet zo mooi als die van buureiland Koh Tao, maar de mogelijkheden zijn hier nog steeds prima te noemen. Vooral aan de westkust van het eiland zijn mooie duikstekken te vinden. Als je liever wilt snorkelen kun je het best bij Mae Hat terecht. Verder kun je hier Muay Thai lessen nemen of in het stadion een wedstrijd bekijken. Er is ook een groot paintball terrein waar je de hele middag terecht kunt.


Koh Phangan 2


Hoe kom ik er?

De boot vanuit Koh Samui doet er 20 minuten tot een uur over, afhankelijk van welke boot je neemt. Als je uit Koh Tao komt doe je er ruim een uur over. Er gaan ook rechtstreekse boten vanaf het vaste land. vanaf Chumphon is het ongeveer tweeënhalf uur. In Bangkok kan je ook bus/boot combinatietickets kopen, deze hele reis duurt dan zeventien uur. Bekijk ook ons artikel over vervoer van Bangkok naar Koh Samui en omgeving.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0