Koh Ngai

Koh Ngai

Koh Ngai is een minuscuul eilandje aan de westkust van Thailand en wordt door zijn geringe afmetingen vaak over het hoofd gezien door backpackers. Dat komt de rust ten goede en je kunt hier dan ook heerlijk achterover leunen tijdens je trip door Thailand. Feestbeesten kunnen beter voor andere Thaise eilanden kiezen, maar als je wil duiken, snorkelen of door de jungle wil trekken, kun je hier gemakkelijk een tijdje doorbrengen.

Stranden

Er zijn geen wegen op Koh Ngai en je hebt dan ook weinig keuze dan je te voet te verplaatsen op dit kleine eiland in de Andaman Zee. Met name aan de oostkust vind je de mooie stranden, met taferelen zoals je die ziet op ansichtkaarten: typisch Thaise bootjes, wit zand, turquoise water en uitzicht over prachtige eilanden in de verte.
Activiteiten op Koh Ngai

Je kunt een kajak huren bij een van de resorts en zo de stranden en het eiland vanuit een ander perspectief bekijken. Een andere manier om Koh Ngai te ontdekken is te voet. Het eiland is maar 4 kilometer lang en maximaal 1 meter breed, waardoor je de jungle gemakkelijk lopend kunt ontdekken. Je kunt tijdens je wandeling onder meer enorme hagedissen aantreffen, die een beetje lijken op de Komodovaranen.

Duiken en snorkelen

Rondom Koh Ngai liggen koraalriffen met kleurrijk koraal en diverse soorten tropische vissen. Hoewel er betere duikspots in Thailand en Zuidoost Azië te vinden zijn, is het relaxte Koh Ngai wellicht een goede plaats om te beginnen en je PADI-certificaat te halen. Langs de oostkust van het eiland tref je diverse duikscholen, waar je opleidingen en ook fun dives kunt doen. Veel duikexpedities gaan naar Koh Waen, een nabijgelegen eilandje dat tussen Koh Ngai en Koh Mook in ligt. Hier ligt een treinwrak dat met opzet is gedumpt om als imitatie-koraalrif te fungeren. Ook vind je hier grote scholen barracuda’s, mooie nudibranches en anemoonvissen.

Koh Ngai zelf heeft ook duikplekken, zoals Crocodile Rock in het zuiden, waar onder meer zwartpunthaaien en murenes leven.

Snorkelen kan overal vanaf de stranden, maar met snorkelen krijg je op Koh Ngai lang niet zo veel te zien als wanneer je besluit te gaan duiken.Overnachten op Koh Ngai

Doordat Koh Ngai erg klein is en de meeste accommodaties resorts zijn, betaal je hier een meerprijs voor een overnachting. De prijs voor een eenvoudig huisje begint bij ongeveer 25 euro. Daarom slapen veel mensen op het goedkopere Koh Mook en maken zij een dagtrip naar Koh Ngai. Op Booking.com zijn de meeste accommodaties op Koh Ngai terug te vinden.

Hoe kom ik er?

Je kunt Koh Ngai per boot bereiken vanuit de populaire eilanden Koh Lanta en Koh Phi Phi. Vanaf Koh Lanta ben je 30 tot 45 minuten onderweg en je betaalt 16 tot 19 euro voor een enkele reis. Een enkeltje vanaf Koh Phi Phi kost 36 euro en de boottocht duurt 90 minuten tot 2 uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal!