Eilanden Thailand

Eilanden Thailand

Één van de leukste dingen in Thailand zijn de prachtige eilanden in het zuiden en oosten van het land. Van grote eilanden die populair zijn bij zowel backpackers als bij andere toeristen, tot de kleine bounty eilandjes waar je weinig toeristen tegenkomt. Onderstaande eilanden in Thailand behoren tot onze favorieten. Lees onze beknopte beschrijvingen en klik door voor meer informatie.

Phuket

Het grootste eiland van Thailand is Phuket. Het eiland is tevens het populairste eiland van Thailand en dat zie je terug wanneer je er bent. Zo zie je op de stranden, helaas, steeds meer all inclusive resorts en dat gaat een beetje ten kosten van het eiland. Vooral rond Patong Beach zie je ontzettend veel toeristen en dit is voor veel backpackers een afknapper. Toch komen veel backpackers wel in Phuket, vooral vanwege de gunstige ligging ten opzichte van een aantal ontzettend leuke eilanden in de regio. Lees meer over Phuket.

Phuket


Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een van de leuke eilanden rond Phuket. Technisch gezien is dat Koh Phi Phi Don, het enige bewoonde eiland van de eilandengroep. De unieke vorm van het eiland en de schitterende baai maken het een van de mooiste eilanden van Thailand. Helaas wordt het eiland door ontzettend veel feestvierende toeristen bezocht, waardoor de charme gedeeltelijk is verdwenen. Lees meer over Koh Phi Phi.

Koh Phi Phi


Koh Lipe

Koh Lipe is goed bereikbaar vanaf zowel Phuket als vanaf het Maleisische Langkawi. Koh Lipe is namelijk het meest zuidelijke eiland van Thailand. Koh Lipe wordt niet veel aangedaan door toeristen wat, zeker als je uit Phuket komt, wel zo relaxt is. Het gebrek aan auto’s op dit eiland draagt bij aan de relaxte sfeer. Lees meer over Koh Lipe.

Koh Lipe


Koh Lanta

Ook op Koh Lanta is het lekker rustig. Het is een groot eiland, maar wordt dus niet vaak bezocht. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden in Thailand vind je hier geen goed uitgaansleven, maar dit kan ook wel weer relaxt aanvoelen. Lees meer over Koh Lanta.

Koh Lanta


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Koh Samui

Een ander groot eiland dat vroeger bijna uitsluitend door backpackers werd aangedaan, maar tegenwoordig vooral door middenklasse toeristen, is Koh Samui. Vooral de natuur van het binnenland op Koh Samui is interessant. Lees meer over Koh Samui.

Koh Samui


Koh Phangan

Koh Phangan ligt dichtbij het populaire Koh Samui en heeft ook veel aan populariteit gewonnen in de laatste jaren. Het eiland dankt haar bekendheid vooral aan de Full Moon feesten die er georganiseerd worden. Terecht, want deze feesten behoren tot de leukste feesten in Azië. Lees meer over Koh Phangan.

Koh Phangan


Koh Tao

Een ander klein eiland in het zuiden van Thailand is Koh Tao. Dit eiland is vooral geliefd bij duikers. Zowel vanwege de mooie onderwaterwereld als vanwege de hele goedkope duikcursussen. De sfeer is bovendien erg goed op Koh Tao, waardoor het ons favoriete eiland in Thailand is. Lees meer over Koh Tao.

Koh Tao


Koh Samet

Koh Samet ligt op slechts enkele uren reizen van Bangkok. Dit eiland is zowel populair bij toeristen die Bangkok bezoeken als bij de Thai zelf die er een paar dagen uit willen. Met de meeste zonuren van alle eilanden in Thailand kun je er optimaal van de zon genieten. Bovendien kun je er in de avond leuk uitgaan. Lees meer over Koh Samet.

Koh Samet


Koh Chang

Koh Chang is na Phuket het grootste eiland van Thailand. Onder de ‘massatoeristen’ is het lang niet zo populair als het grootste eiland. Onder backpackers is het eiland al wel jaren bekend. Van de genoemde eilanden op deze pagina heeft Koh Chang de mooiste natuur. De jungle en de steile wegen maken bepaalde stukken op het eiland moeilijk te bereiken. Hierdoor kun je op mooie, verlaten stranden belanden.

Koh Chang


Reisgids Thailand

Onbekendere Thaise eilanden

Het is misschien nog wel leuker om de bekendere Thaise eilanden links te laten liggen en je te focussen op de kleine eilanden waar nog weinig toeristen komen. Lees ons artikel over de onbekendere Thaise eilanden als je dit wat lijkt.

Lees verder over Thailand