Overnachten Thailand

Overnachten Thailand

Je kunt in vele verschillende soorten accommodaties (goedkoop) overnachten in Thailand. Er zijn ontelbaar veel hostels, guest houses, hotels en andere accommodaties in het gehele land. Goedkope en duurdere hotels kun je gemakkelijk van te voren boeken via het internet. Als je liever wat minder geld uitgeeft kun je beter een hostel of guest house boeken. Je kunt dit van te voren boeken, of ter plekke regelen. Onze voorkeur heeft het om een paar dagen van te voren je overnachting te regelen, als je eenmaal zeker bent wanneer je waar bent.

Goedkoop overnachten Thailand

Als je op een low budget zit zou je in principe in – bijna – heel Thailand voor minder dan €7,- per nacht een kamer kunnen huren. Voor deze prijs kun je echter niet altijd een goede kwaliteit verwachten. Reken dan niet op goede matrassen en ook warm water is zeker geen zekerheid. Als je dit liever wel hebt moet je op enkele euro’s meer per nacht rekenen en nog wat extra in het hoogseizoen.

Wanneer je kamer reserveren?

Tegenwoordig staan – zeker in Thailand – de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Thailand bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Thailand lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Thailand uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.

Reisgids Thailand