Overnachten Thailand

Overnachten Thailand

Je kan in vele verschillende soorten accommodaties (goedkoop) overnachten in Thailand. Er zijn ontelbaar veel hostels, guesthouses, hotels en andere accommodaties in het gehele land. Goedkope en duurdere hotels kan je gemakkelijk van te voren boeken via het internet. Als je liever wat minder geld uitgeeft kan je beter een hostel of guesthouse boeken. Je kunt dit van te voren boeken, of ter plekke regelen. Onze voorkeur heeft het om een paar dagen van te voren je overnachting te regelen, als je eenmaal zeker bent wanneer je waar bent.

Goedkoop overnachten Thailand

Als je op een low budget zit zou je in principe in – bijna – heel Thailand voor minder dan €5,- per nacht een kamer kunnen huren. Voor deze prijs kan je echter niet altijd een goede kwaliteit verwachten. Reken dan niet op goede matrassen en ook warm water is zeker geen zekerheid. Als je dit liever wel hebt moet je op enkele euro’s meer per nacht rekenen en nog wat extra in het hoogseizoen.

Accommodaties

Er zijn duizenden verschillende accommodaties en we hebben ze (helaas) nog niet allemaal bezocht. Koop daarom zeker een recente reisgids over Thailand. De makers hiervan hebben wel al duizenden keren overnacht in Thailand en kunnen daardoor betere tips geven. Wel hebben we inmiddels voor de meeste bestemmingen in Thailand drie hostels/guest houses toegevoegd die wij aanraden, bekijk de verschillende locaties via het menu links.

Kamer eerste nacht

In de meeste gevallen raden we je aan gewoon ter plekke een accommodatie te regelen. Backpacken betekent weinig plannen, dus je kan van te voren niet voor elke nacht een kamer reserveren. Wel kan je het beste voordat je vertrekt naar Azië al voor de eerste nacht een kamer boeken. Na de lange vlucht heb je hier misschien geen energie voor en bovendien weet je toch al waar je die dag bent. Velen kiezen er dan ook voor om de eerste nacht een iets duurder hotel te boeken en zo sneller te herstellen van de vlucht. Wij gebruiken hiervoor Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Hostels/Guesthouses boeken

Wil je ook voor je eerste overnachting in Thailand aan je budget denken? De laatste paar jaren zijn steeds meer hostels en guesthouses te boeken via internet. Als je weet dat je een bepaalde dag laat aankomt in een andere stad of gewoon zin hebt om te gaan zoeken kan je daarom net zo goed online een kamer reserveren. Vaak kan je deze kamers ook nog kosteloos annuleren. Gebruik hiervoor Booking.com.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0