Backpacken Kazachstan

Backpacken Kazachstan

Het volledig ingesloten land dat twee keer zo groot is als de rest van Centraal-Azië gecombineerd. Kazachstan is jouw backpackerspoort naar een Centraal-Aziatisch backpack-avontuur met futuristische en Europees uitziende steden, mystieke moskeeën en een geschiedenis die je door verschillende historische perioden en rijken brengt. Omdat het land nog vrij onontdekt is door toeristen is het voor de lokale bevolking een spannende ervaring om toeristen te verwelkomen in hun land en dit doen ze met open armen en een ongekende gastvrijheid.

Leuke locaties in Kazachstan

Over Kazachstan

Met een bewogen geschiedenis als deel van verschillende rijken zal Kazachstan de historieliefhebber niet vervelen. Je kunt hier namelijk op zoektocht naar ondergronds verborgen mystieke moskeeën en historische meesterwerken. Waar voorheen het gebied voornamelijk bewoond werd door oud-Perzische nomadische stammen, is in de 13e eeuw het gebied bezet door Genghis Khan, die het onderdeel maakte van het Mongoolse rijk totdat de Russen het overnamen in de tijden van het Russische imperium. Dit ging later weer over in de Sovjet-Unie waardoor Kazachstan ook hier deel van uitmaakte. Hierdoor is de bevolking van het land een mix van nomadische stammen, Russen, Oezbekistanen, Ukrainers en Germanen. Bovendien is Russisch een populaire gesproken taal naast Kazachstaans. Sinds 1991 is Kazachstan, als het laatste land van de Sovjet-Unie, onafhankelijk verklaard. Desondanks zijn er nog historische schatten te vinden die dateren uit de verschillende periodes van interessante rijken en imperiums.

Bestemmingen

De grootste steden van Kazachstan zijn de hoofdstad Nur-Sultan (tot maart 2019 heette deze stad nog Astana) en Almaty. Nur-Sultan heeft een moderne skyline dat gelijk staat aan veel internationale metropolen. Het is een futuristische en fantasieachtige stad dat bekend staat om de unieke en moderne architectuur. Dit is waar Kazachstan’s meest ambitieuze en talentvolle burgers met hoop naartoe trekken om hun grootste dromen waar te maken. Almaty is de grootste stad, de commerciële hub van het land en een hoogtepunt tijdens het backpacken in Kazachstan. De stad doet je voor even in Europa wanen met haar brede boulevards, vele winkelcentra, chique cafés en restaurants en een bruisend nachtleven. De burgers streven er dan ook naar een zeer Westers leven te lijden door in grote SUV’s rond te rijden en naar de beste restaurants en clubs te trekken om zien en gezien te worden.

Homestay

Homestay’s, een lokaal gezin dat een thuis aanbied voor reizigers en backpackers. Het hostelleven in Kazachstan is vrijwel afwezig en als backpacker zit je er vaak niet op te wachten in een saai hotel naar het plafond te staren. De ideale manier van het ontmoeten van nieuwe mensen en tegelijkertijd kennis te maken met de cultuur en gewoontes van het land is door te kiezen voor een Homestay via homestay.com. Zo kun je het land zien door de ogen van een local, kom je lokale lekkernijen te proberen en zal je de beste tips krijgen voor het maken van je verdere reisplannen door het land. Bovendien is het verblijven in Homestay’s een stuk goedkoper dan hotelaccommodatie.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.