Bezienswaardigheden Kazachstan

Bezienswaardigheden Kazachstan

Kazachstan is een groot en divers land. Er zijn meerdere mooie nationale parken, vele indrukwekkende gebouwen en historische monumenten. Er is zoveel te zien dat je behoorlijk wat tijd nodig hebt om alle hoogtepunten te bekijken. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van onze favoriete bezienswaardigheden in Kazachstan.

Big Almaty Lake

Het Big Almaty Lake ligt op zo’n vijftien kilometer ten zuiden van Almaty. Het is daarmee gemakkelijk te bezoeken als je in Almaty bent. Zoals de naam al doet vermoeden is het een groot meer. Het bijzondere is dat het meer tussen een aantal fraaie bergen ligt. Het heldere water in combinatie met de – besneeuwde – bergtoppen zorg voor schitterende foto’s. Het meer ligt in het Ile-Alatau National Park. Ook de rest van dit park


Bajterek

Bajterek is een van de mooiste gebouwen van de hoofdstad Nur-Sultan. Het is een observatietoren van 105 meter hoog. Bajterek betekent ‘Grote boom’ in het Kazachs. Deze naam dankt het aan de mythische verhaal van Samruk waar de toren naar gebouwd is. De toren is van buiten bijzonder mooi en van binnen heb je een fraai uitzicht over de stad.


Altyn-Emel National Park

Het grote Altyn-Emel National Park ligt nabij Almaty en is een van de bekendste nationale parken van Kazachstan. Het spectaculaire landschap, inclusief enkele natuurlijke hoogtepunten, is al reden genoeg om het park te bezoeken. Bovendien kun je er ook de nodige wilde dieren spotten. Bezoek het park zelf of volg een excursie.


Palace of Peace and Reconciliation

Dit mooie gebouw is in 2006 gebouwd in de stad Nur-Sultan. De piramidevorm en de moderne bouwstijl maken dit een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad en Kazachstan. Met name ‘s avonds is het mooi, als het gebouw fraai verlicht wordt. Binnen het gebouw is onder meer een interessant cultureel museum gevestigd.


Christus Hemelvaartkathedraal

Deze Russisch-ortodoxe kathedraal stamt uit 1907 en staat uit in Almaty. Met een hoogte van 56 meter is dit het op drie na hoogste bouwwerk ter wereld. De bijzondere bouwstijl en vele details maken dit een van de hoogtepunten van je bezoek aan Kazachstan.


Mausoleum van Hodja Ahmed Yasavi

Deze mausoleum staat in Türkistan, in het zuiden van Kazachstan. De bezienswaardigheid is daarmee wat lastiger te bereiken dan andere bezienswaardigheden in de lijst. Als je in de buurt bent is een bezoek het echter zeker waard.


Nur Astana Moskee

Deze moskee staat in Nur-Sultaten en behoort tot de indrukwekkende gebouwen van het land. Met 40 meter is dit het op twee na grootste moskee van Centraal-Azië. Van zowel buiten als binnen is de moskee zeker het bekijken waard.


Hazrat Sultan Moskee

Deze moskee staat ook in Nur-Sultan en is nog indrukwekkender als de Nur Astana Moskee. Het gebouw is groter, waardoor het zelfs de grootste moskee van Centraal-Azië is. Bovendien is de moskee van binnen ook mooier. Als je slechts de tijd hebt voor een moskee raden we daarom de Hazrat Sultan Moskee aan. Als je beide kunt bezoeken is dat ook aan te raden.


Charyn National Park

Dit nationale park ligt ten oosten van Almaty en is een van de natuurlijke hoogtepunten van het land. Het park bestaat uit brede, rode ravijnen. Hierdoor lijkt het park op het veel bekendere Grand Canyon in de Verenigde Staten, alhoewel het Charyn National Park wel veel kleiner is.


Lees verder over Kazachstan