Vervoer Kazachstan

Vervoer Kazachstan

Kazachstan is een enorm land, het grootste land van Centraal-Azië. Veel interessante bestemmingen liggen bovendien flink van elkaar verwijderd. Je zult dus grote afstanden moeten afleggen als je door Kazachstan reist. Je kunt op meerdere manieren door het land reizen. Op deze pagina beschrijven we verschillende vervoersopties.

Trein

Als je van het openbaar vervoer gebruik wilt maken is de trein een uitstekende optie. Het treinnetwerk is relatief goed geregeld. Het zijn zeker geen hogesnelheidstreinen zoals je die in bijvoorbeeld Japan en China hebt, maar voor lange afstanden is het een prima optie. Zowel de grote steden als de kleinere bestemmingen zijn over het algemeen goed bereikbaar. Reizen met de trein in Kazachstan is goedkoop en comfortabel. Bovendien geniet je van de fraaie uitzichten onderweg.

Eigen vervoer

Een populaire optie is het huren van een auto. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt naar alle bestemmingen rijden en op je eigen tempo rondrijden. De wegen in het land zijn van matige kwaliteit, al wordt er hard gewerkt om de infrastructuur te verbeteren. Bovendien kan de volop aanwezige verkeerspolitie je om niet te verklaren redenen wel eens een boete geven. Als je rekening houdt met de kwaliteit van de wegen en goed oppast voor de politie is dit geen groot probleem en is een huurauto een goede manier om je door het land te verplaatsen.

Bus

Voor lange afstanden is de bus geen aanrader. Voor korte tot middellange afstanden is het echter een prima alternatief. De bus is nog goedkoper dan de trein en zijn over het algemeen ook wat sneller. Echter zijn het vaak oude bussen, die niet altijd even frequent rijden. Als de trein een optie is raden we daarom aan om daarvoor te kiezen.

Minibus

Moderne minibussen zijn op steeds meer middellange afstanden nu de beste optie. Je bent wat meer geld kwijt dan voor de bussen, maar je hebt wel een comfortabelere en snellere rit.

Vliegtuig

Voor de grote afstanden is het vliegtuig een goed alternatief. Zo bespaar je ontzettend veel tijd. Er is een prima netwerk van binnenlandse vluchten. Er zijn meer dan tien vliegvelden in Kazachstan die binnenlandse vluchten verwerken. Uiteraard ben je wel wat meer geld kwijt dan voor vervoer over land. Als je weinig tijd in het land hebt of het niet erg vind om wat meer uit te geven is een binnenlandse vlucht een goede optie. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets in Kazachstan.

Populaire afstanden in Kazachstan

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Kazachstan.

Afstand Vervoermiddel Duur
Nur-Sultan naar Almaty 14 uur
Shymkent naar Turkistan 2 uur
Altyn-Emel National Park naar Charyn Canyon 4 uur
Almaty naar Shymkent 11 uur
Charyn Canyon naar Kolsai Lakes 2,5 uur
Almaty naar Kolsai Lakes 5 uur