Vliegtickets Kazachstan

Vliegtickets Kazachstan

Bij een langere reis door Centraal-Azië is de kans groot dat je Kazachstan over land bereikt. Dit kun je doen vanaf onder meer Rusland, China en Oezbekistan. Toch zijn er ook genoeg reizigers die naar Kazachstan vliegen. Dit kun je vanuit andere landen in de regio of rechtstreeks vanuit Europa. Op deze pagina lees je meer tips over het boeken van vliegtickets naar Kazachstan en de mogelijkheden die je hebt.

Waar naartoe vliegen?

Kazachstan beschikt over drie internationale vliegvelden en verschillende kleinere vliegvelden die alleen binnenlandse vliegvelden verwerken. Met name de vliegvelden van Almaty en Nur-Sultan zijn interessant voor reizigers, deze hebben de beste verbindingen met Europa.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Kazachstan, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Almaty International Airport Almaty Air Astana, SCAT Airlines, Turkish Airlines, Aeroflot & Lufthansa
Nursultan Nazarbayev International Airport Nur-Saltan Air Astana, SCAT Airlines, Turkish Airlines, Aeroflot, Lufthansa, Wizz Air & Etihad Airways
Shymkent International Airport Shymkent Air Astana, SCAT Airlines, Aeroflot & Flydubai

Goedkope vliegtickets Kazachstan

Als je vanuit Europa naar Kazachstan vliegt kan het veel geld schelen als je verschillende vliegvelden vergelijkt. De vliegvelden van zowel Almaty als Nur-Saltan hebben verbindingen met Europa, dus bekijk de mogelijkheden voor beide steden. Daarnaast kan ook het vertrek vliegveld veel schelen. Het vliegveld Frankfurt is vanuit Nederland goed bereikbaar en heeft met Lufthansa directe verbindingen met Kazachstan, dit kan dus goedkoper zijn dan Schiphol.

Een andere belangrijke tip is je flexibel opstellen. Vliegen is goedkoper doordeweeks dan in het weekend. Vergelijken deze verschillende dagen daarom dus goed. Een week eerder of later vliegen kan ook een groot verschil maken. Over het algemeen is een vliegticket het goedkoopst zes weken voor vertrek, maar hier kunnen grote verschillen in zitten.

Binnenlandse vluchten

Kazachstan is een enorm land. Met een binnenlandse vlucht kun je veel tijd besparen op de grote afstanden die je wellicht af wilt leggen tijdens je reis. Naast de eerder genoemde vliegvelden beschikt Kazachstan over nog meer dan tien andere vliegvelden die binnenlandse vluchten verwerken. De meeste regio’s binnen het land zijn per vliegtuig hierdoor goed bereikbaar.

Vliegtickets Kazachstan boeken

Als je een vliegticket naar Kazachstan wilt boeken raden wij aan om voor Cheaptickets.nl te kiezen. Zij beschikken over een goede service, een duidelijke website en uitstekende prijzen.