Backpack route Indonesië

Backpack route Indonesië

Deze backpack route Indonesië brengt je bij de hoogtepunten van Java en Bali. In ongeveer drie weken ontdek je op een redelijk tempo deze indrukwekkende eilanden. Je begint de reis door Indonesië in Jakarta. Vliegen hiernaartoe is gemakkelijk vanaf zowel Europa als vanuit andere steden in Azië. Met deze route zie je vele bezienswaardigheden, het fantastische landschap en kun je aan het einde van je reis lekker relaxen en uitgaan op Bali.

Backpack route Indonesië

Route Indonesië


1) Jakarta
De route door Java begint in de hoofdstad Jakarta. Een drukke, grijze stad waar niet zoveel te doen is, daarom raden aan vrij snel door te gaan.

2) Jakarta > Bandung
Rondom Bandung zie je een aantal indrukwekkende vulkanische kraters en een schitterende omgeving.

3) Bandung > Pangandaran
Pangandaran is een kustdorpje met mooie stranden, heerlijk vers eten en een bos waar je veel wilde dieren kunt zien.

4) Pangandaran > Yogyakarta
In de populaire stad Yogyakarta vind je een aantal schitterende tempels en andere bezienswaardigheden. Je hebt een aantal dagen nodig om deze stad en de omgeving te verkennen.

5) Yogyakarta > Bromo
Het actieve vulkaan complex van Bromo is indrukwekkend om te zien en het hele landschap in deze buurt is prachtig.

6) Bromo > Lovina Beach
Vanuit Bromo ga je naar Banyuwangi, waar je de boot kunt nemen naar Bali. Blijf even hangen op Lovina of reis gelijk door naar populairdere bestemmingen.

7) Lovina Beach > Canggu
In de kustplaats Canggu kun je genieten van heerlijk eten, je kunt er goed uitgaan en ook heel goed surfen. Of kies voor de bekende badplaatsen hier in de buurt zoals Kuta en Seminyak.

8) Canggu > Uluwatu
In Uluwatu heerst een lekker relaxte sfeer. Je kunt er bovendien uitstekend surfen en de mooiste stranden van Bali liggen in deze regio.

9) Uluwatu> Ubud
Het veelzijdige en ontzettend leuke Ubud is een goede uitvalsbasis om de rijstvelden van Bali te zien, een aantal tempels in de regio en in de avond is Ubud zelf ook erg leuk.

10) Ubud > Gili Eilanden
Reis vanaf Ubud door naar de Gili eilanden. Deze eilandjes zijn geweldig, ze behoren absoluut tot onze favoriete bestemmingen in Indonesië. Als je reisschema het toelaat kun je nog verder reizen naar het mooie Lombok.

Duur van je reis

De route door Java kun je in principe in een week doen, zeker als je geen tijd doorbrengt in Jakarta. Toch kun je er ook veel meer tijd voor uittrekken en een aantal extra plekken onderweg bezoeken. Op Bali is genoeg te doen om je minimaal een week te vermaken. De Gili Eilanden heb je vrij snel gezien, echter heb je hier waarschijnlijk het ‘probleem’ dat je er helemaal niet weg wilt. Kortom, je kunt de route afleggen in een week of drie, maar een paar weken extra is wel zo fijn.

Reisgids Indonesië

Combineren met andere routes

Vanaf Bali kun je voor goedkope tarieven naar andere locaties in Azië vliegen. Vlieg bijvoorbeeld naar Bangkok om aan onze route door Zuidoost-Azië te beginnen. Deze reis door Indonesië sluit ook goed aan bij onze route door Maleisië, als je deze in omgekeerde volgorde doet.

Vliegtickets Indonesië

De goedkoopste vliegtickets naar Indonesië vind je het beste via onderstaande sites:

Cheaptickets.nl
TIX.nl

Bekijk ook