Backpack Route Indonesië

Backpack Route Indonesië

Deze backpack route Indonesië brengt je bij de hoogtepunten van Java en Bali. In ongeveer drie weken ontdek je op een redelijk tempo deze indrukwekkende eilanden. Je begint de reis door Indonesië in Jakarta. Vliegen hiernaar toe is gemakkelijk vanaf zowel Europa als vanuit andere steden in Azië. Met deze route zie je vele bezienswaardigheden, het fantastische landschap en kun je aan het einde van je reis lekker relaxen en uitgaan op Bali.

Backpack route Indonesië

Route Indonesie


1) Jakarta
De route door Java begint in de hoofdstad Jakarta. Een drukke, grijze stad waar niet zoveel te doen is, daarom raden aan vrij snel door te gaan.

2) Jakarta > Bogor
Bekijk in Bogor onder andere de botanische tuinen, die aangelegd zijn door Nederlanders. Of kies voor het wat leukere Bandung en haar mooie omgeving.

3) Bogor > Pangandaran
Pangandaran is een kustdorpje met mooie stranden, heerlijk vers eten en een bos waar je veel wilde dieren kunt zien.

4) Pangandaran > Yogyakarta
In de populaire stad Yogyakarta vind je een aantal schitterende tempels en andere bezienswaardigheden. Je hebt een aantal dagen nodig om deze stad en de omgeving te verkennen.

5) Yogyakarta > Bromo
Het actieve vulkaan complex van Bromo is indrukwekkend om te zien en het hele landschap in deze buurt is prachtig.

6) Bromo > Lovina Beach
Vanuit Bromo ga je naar Banyuwangi, waar je de boot kunt nemen naar Bali. Lovina is wat rustiger dan de andere stranden op Bali, maar niet minder mooi.

7) Lovina Beach > Kuta
In de meest toeristische stad op Bali kun je vooral goed winkelen en stappen. Het is zeker niet onze favoriete bestemming op Bali, maar je moet Kuta toch even gezien hebben. Als de tijd het toelaat kan je vanuit hier naar leukere bestemmingen op Bali zoals Canggu en/of Uluwatu.

8) Kuta > Ubud
Het veelzijdige en ontzettend leuke Ubud is een goede uitvalsbasis om de rijstvelden van Bali te zien, een aantal tempels in de regio en in de avond is Ubud zelf ook erg leuk.

9) Ubud > Gili Eilanden
Reis vanaf Ubud door naar Padangbai, hier kan je de boot pakken naar de Gili eilanden. Deze eilandjes zijn geweldig, ze behoren tot onze favoriete bestemmingen in heel Azië.

10) Gili Eilanden > Lombok
Sluit je reis door Indonesië af op het leuke eiland Lombok. Vooral voor natuurliefhebbers is dit een geweldige stop.


Duur van je reis

De route door Java kun je in principe in een week doen, zeker als je geen tijd doorbrengt in Jakarta. Toch kun je er ook veel meer tijd voor uittrekken en een aantal extra plekken onderweg bezoeken. Op Bali is genoeg te doen om je minimaal een week te vermaken. De Gili Eilanden heb je vrij snel gezien, echter heb je hier waarschijnlijk het probleem dat je er helemaal niet weg wilt. Ook voor Lombok moet je minimaal een dag op 3 reserveren. Kortom, je kan de route afleggen in een week of 3, maar een paar weken extra is wel zo fijn.

Combineren met andere routes

Vanaf Bali kun je voor goedkope tarieven naar andere locaties in Azië vliegen. Vlieg bijvoorbeeld naar Bangkok om aan onze route door Zuidoost-Azië te beginnen. Deze reis door Indonesië sluit ook goed aan bij onze route door Maleisië, als je deze in omgekeerde volgorde doet.

Vliegtickets Indonesië

De goedkoopste vliegtickets naar Indonesië vind je het beste via onderstaande sites:

WTC.nl
TIX.nl

Bekijk ook

Wees sociaal

Share on Facebook3Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0